Higiena se začne s čistim mobitelom

Tehnik 7. januar 2022 Čas branja članka: 2 min
/PublishingImages/redno-ciscenje-tehnik-jan22-hero.jpg

Povprečen uporabnik naj bi se telefona dotaknil kar 2.617-krat na dan, tako je idealno orodje za prenos bakterij in zato je pomembno, da poleg umivanja rok skrbimo tudi za čiščenje telefona.

Ko so pred leti v izobraževalnem kadrovskem podjetju CBT Nuggets naredili natančno, če že ne posebej znanstveno, raziskavo o številu bakterij na vsakdanjih rečeh, so odkrili, da je tipkovnica računalnika ena najbolj umazanih stvari s katerimi prihajamo redno v stik. Na povprečni tipkovnici je namreč bilo kar 20 tisoč krat več bakterij kot na deski straniščne školjke. Tudi mobilni telefon, takrat že povsem vsakdanja naprava, je bil bistveno bolj umazan od stranišča, dandanes pa je ob bistveno povečani rabi telefonov najbrž že presegel raven tipkovnice.

 

Številni novejši modeli telefonov so odporni na vodo, mnogi celo vodotestni, vendar ne priporočamo umivanja z milom pod vodo, sploh, če so na njih že bili opravljeni servisni posegi. Namesto tega uporabite dezinfekcijske robčke, če jih nimate, pa si lahko tudi nanesete razkužilo na roke in ga rahlo razmažete po telefonu, nato pa posušite. Vsaj enkrat na mesec priporočamo, da telefon vzamete iz ovitka in ga temeljito očistite.

 

 

 

 

 


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
7. januar 2022
5837
7. januar 2022
Higiena se začne s čistim mobitelom