HMD Global na MWC-ju predstavil štiri zanimive pametne mobitele z Androidom

Tehnik 6. marec 2018
/PublishingImages/4nokie-mar18-hero.jpg

Letošnjega kongresa Mobile World Congress (MWC) so se udeležila številna podjetja, med drugim tudi finsko podjetje HMD Global, ki je na kongresu predstavilo štiri pametne mobitele − Nokio 8 Sirocco, Nokio 7 Plus, Nokio 6 in Nokio 1.

Omenjeni štirje pametni mobiteli na kongresu niso razočarali, še zlasti Nokia 8 Sirocco. Ta spada v najvišji kakovostni razred, saj ponuja 5,5-palčni pOLED-zaslon z ločljivostjo 2K, ohišje iz nerjavečega jekla, dve kakovostni kameri na zadnji strani s ZEISS-ovo optiko ter izjemen dizajn (mobitel ima ob straneh samo 2 mm širine).

Nekoliko slabša Nokia 7 Plus prav tako ni od muh, saj ima prav tako dve zmogljivi kameri s ZEISS-ovo optiko na zadnji strani, čip Snapdragon 660, 6-palčni zaslon Full HD+ ter baterijo s kapaciteto 3.800 mAh, ki naj bi zdržala dva dneva ob enem polnjenju.

 

Nova Nokia 6 je za več kot 60 % hitrejša od istoimenske predhodnice, ki je bila predstavljena v začetku lanskega leta. Večjo moč zagotavlja čip Snapdragon 630. Nova Nokia 6 ima tudi dobro kamero na zadnjem delu s ZEISS-ovo optiko, vrata USB Type-C, 3GB/4GB RAM-pomnilnika in 32GB/64GB internega spomina. Najslabša izmed četverice pametnih mobitelov je Nokia 1, ki ponuja solidno zmogljivost in soliden dizajn. Ta mobitel uporabnikom, zanimivo, omogoča menjavo pokrovčka.

Mobiteli Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, Nokia 6 in Nokia 1 gredo v prodajo v aprilu. Težko rečemo, za kakšno ceno bodo na voljo pri nas, če jih bomo prodajali.

Vir: hmdglobal.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
6. marec 2018
3911
6. marec 2018
HMD Global na MWC-ju predstavil štiri zanimive pametne mobitele z Androidom
Android