HTC bo investiral $40 milijonov v storitev OnLive

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/onlive-htc-rm-eng.jpg
HTC je podjetje, ki je v zadnjem četrtletju zabeležilo dobiček s $500 milijoni. Zato jim tudi verjetno vsota $40 milijonov ne predstavlja kakšen prevelik problem. Sploh, če gre za pameten vložek v storitev OnLive, ki skrbi za razvoj "clouding" (vseprisotnega) igranja iger na pametnih mobitelih. Maggie Chang je za Wall Street Journal povedala, da bo ta vložek denarja pomagal HTC-ju pri izpolnjevanju zahtev za igre na pametnih mobitelih, ki jih imajo uporabniki.

"Clouding" igranje iger na mobilnikih je mišljeno, tako, da boš na mesec plačeval/a neko določeno naročnino in boš lahko igral/a vse najnovejše igre kar iz mobilne naprave. Sliši se zelo futuristično, ampak je v bistvu zelo priročno in domiselno.

Če pomislim, je HTC storil zelo pametno stvar, saj je ponudba iger na pametnih mobitelih, predvsem Android porazna. iOS je tukaj povsem druga zgodba, saj obstaja že zelo veliko iger za iPhone, medtem ko jih na Androidu obstaja le peščica. Medtem, ko v Sloveniji narašča delež Android uporabnikov predvsem po zaslugi mobilnih operaterjev, smo uporabniki dosti prikrajšani za kvalitetne igre. Tako da upam, da se bo to s HTC-jem v prihodnjih letih spremenilo.

Vir: Engadget
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
671
24. september 2013
HTC bo investiral $40 milijonov v storitev OnLive
Android, iOS