HTC Evo 3D v Evropi že julija

Jan Omahen 24. september 2013
/PublishingImages/htc-evo-3d-a.jpg

Če si eden izmed tistih, ki imamo vedno radi pri sebi "vročo robo", bo HTC Evo 3D preprosto moral biti tvoj. Prvi srečneži čez lužo ga že nekaj časa valjajo po rokah, medtem, ko bo evropsko turnejo začel julija. Kaj skrivnostnega skriva HTC Evo 3D, katerega ime ne razkrije nobene podrobnosti? Pa poglejmo.

3D. Tehnologija, ki se je iz kinodvoran preselila na niti ne več tako male zaslone, zdaj osvaja tudi svet mobilnih naprav. Ne le v 3D, zaslon na HTC Evo 3D prikazuje sliko v qHD kvaliteti. Gre za 16:9 format, ki je idealen za gledanje filmov, nekoliko manj pa mogoče za igranje iger. Življenje izgleda bolje v 3D, ti pa izgledaš bolje brez 3D očal, tako svoj novi izdelek prodaja HTC na domači strani, kjer si lahko ogledaš tudi vse specifikacije. Naj izpostavim tiste, ki še posebej izstopajo:

- 10,9 cm (4,3 palcev) velik zaslon, občutljiv na dotik, resolucije 540 x 960 qHD in možnostjo prikazovanja v 3D

- 1,2 GHz dvojedrni procesor

- Android 2.3, Gingerbread

- 5 MP fotoaparat z LED bliskavico

- 2 MP fotoaparat za 3D fotografije

- internet hitrosti do 14,4 Mb/s do uporabnika in 5,76 Mb/s od uporabnika

- USB in Wi-Fi tethering

- GPS in Žiroskop

Zaslon ostaja glavni adut težko pričakovane naprave, preseneti pa tudi možnost zajema fotografij in videa v 3D. Kvaliteta v 3D je pričakovano okrnjena, rezultati bodo slabši kot v 2D, izbira je seveda tvoja. Evropska različica zmore fotografirati tudi v HDR kvaliteti, kar nam je lahko v tolažbo, ker bomo Evo 3D čakali toliko časa. Potrebno je razumeti, da je 3D le možnost in ne stalnica, torej gre za vrhunski mobitel, ki se po potrebi prelevi v 3D napravo izključno, ko to želiš.

Ostale funkcije mobitela so pričakovane, dvojedrni procesor lepo dopolni celoten paket, pika na i pa je Android 2.3 s HTC Sense. Kot sem omenil, so nekateri srečneži novost že preizkusili, več v videu spodaj.

HTC Evo 3D je vsekakor dobrodošla novost, predvsem fotografiranja in snemanja v 3D se veselim kot otrok. Ostaja strah, da bi se 3D možnosti hitro naveličal, a počakajmo.

Kdaj oz. če sploh bo HTC Evo 3D na voljo v Mobitelovi ponudbi, zaenkrat ni znano. Kakršnekoli informacije bodo objavljene v tem članku.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1084
24. september 2013
HTC Evo 3D v Evropi že julija