HTC Exodus 1: Mobitel, ki je eno leto prepozen

Matej Ribič 26. oktober 2018
/PublishingImages/htc-exodus-ribic-hero.jpg

Se še spomnite sodobne zlate mrzlice, ki je lani zajela celoten svet? Vsak od nas si je želel del pogače pri rudarjenju kriptovalut, je pa ta tako hitro, kot se je pojavila, tudi pošla, rudarjenje pa je dandanes vse manj dobičkonosno. HTC pa je nasprotnega mnenja in je javnosti predstavil prvi mobitel, Exodus 1, ki temelji na tehnologiji veriženja blokov in je hkrati tudi varna denarnica za vaše kriptovalute, če jih v paniki še niste prodali.

Exodus 1 je na voljo za prednaročila, v roke pa ga bomo lahko dobili že v decembru. Ne bo pa ga mogoče plačati v običajnih valutah, temveč le v kriptovalutah, in sicer 0.15 BTC ali 4.78 ETH, kar danes sicer znaša 830 EUR, ampak kdo ve, koliko bo to vredno jutri. Posebnost tega mobitela je tudi kripto denarnica Zion, ki jo je razvilo podjetje. Ta uporablja varnostni sistem, ki ga ponuja čipovje Snapdragon 845, in skrbi, da so vaši digitalni ključi skriti pred operacijskim sistemom in aplikacijami.

 

 

Zion bo tako spremenil HTC Exodus 1 v lastno strojno denarnico kriptovalut, ki jo bo možno obnoviti tudi v primeru izgube mobitela. Ta omogoča, da si izberemo nekaj zaupanja vrednih ljudi, in če se vsi zberejo na kupu, poustvarijo vaš izgubljeni ključ, čemur se reče tudi Shamirova skrivnostna delitev. Mobitel bo podpiral tudi decentralizirane aplikacije oziroma dApps, ki bodo poskrbele za zanesljivost rezultatov informacij.

Mobitel bo imel 6-palčni zaslon v razmerju 18 : 9 in z ločljivostjo 2.560 x 1.440 slikovnih pik, poganjal ga bo Snapdragon 845 v spremljavi s 6 GB delovnega in 128 GB notranjega pomnilnika. Zadaj bosta tudi dve kameri, kot se to spodobi za 2018, in baterija z zmogljivostjo 3500 mAh, mobitel pa bo tudi vodoodporen – ocena IP68.

Vir: htcexodus.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
26. oktober 2018
4265
26. oktober 2018
HTC Exodus 1: Mobitel, ki je eno leto prepozen