HTC na trg z inovativno kamero RE in mobitelom Desire EYE

Tehnik 10. oktober 2014
/PublishingImages/htc-desire-eye_cover.jpg

HTC je širši javnosti predstavil dva nova izdelka, ki bosta, četudi je na svetovnem trgu poplava takšnih in drugačnih prenosljivih naprav, nekaj časa zagotovo štrlela iz povprečja. Gre za oblikovno zelo zanimivo kamero RE in mobitel Desire EYE z izjemno sprednjo kamero.

RE

Kamera RE je oblikovana v obliki periskopa, s čimer se odmika od vseh dosedanjih oblikovalskih smernic pri klasičnih kamerah in fotoaparatih. Na prvi pogled sicer izgleda nekoliko čudno, a prav zaradi svoje oblike jo lahko uporabljamo z le eno roko. Kamera je kot nalašč za izdelavo akcijskih posnetkov, pri katerih je zelo dobro, da nas naprava, s katero jih snemamo, ne ovira preveč. Izdelava posnetkov je pri RE izjemno hitra. Ko jo primemo v roke, se, zahvaljujoč njenemu senzorju, takoj prižge, nato pa moramo le še pritisniti na poseben gumb in posnetek je tu. Ob enkratnem hitrem pritisku na ta gumb dobimo sliko, ob daljšem pritisku video. Seveda pa hitra izdelava posnetkov ne bi imela prave teže, če kamera ne bi bila sposobna narediti kakovostnih posnetkov. In RE je tudi v tem pogledu dobra. Za njihovo izdelavo skrbi CMOS senzor s 16 MP, ki je dovolj zmogljiv, da bo zadovoljil fotografske in snemalne potrebe večine uporabnikov. Profesionalni fotografi in snemalci bodo imeli nanj hitro kakšno pripombo, kar je razumljivo, dejstvo pa je, da kamera v osnovi ni namenjena njim, temveč »rekreativnim« uporabnikom.

HTC-jevo noviteto lahko na prodajnih policah pričakujemo prihodnji mesec. Najprej bo na voljo v ZDA, kasneje na številnih drugih trgih.

HTC Desire EYE

HTC z novim članom linije Desire cilja na vse tiste, ki ne morejo brez »selfijev«. Na sprednjo stran tega novinca je namreč vgradil kakovostno kamero s 13 MP in dvojno LED-bliskavico. Če gre verjeti HTC-ju, naj bi bila to trenutno najboljša sprednja kamera na trgu. Tudi zadnja, ki ima prav tako 13 MP in dvojno LED-bliskavico, naj bi bila na visokem nivoju.

Za dobro fotografsko oziroma snemalno izkušnjo je potrebna tudi dobra programska oprema. In to mobitel Desire EYE ima. HTC je namreč nanj prednaložil posebno programsko opremo, HTC EYE Experience, v kateri najdemo več uporabnih funkcionalnosti. Funkcionalnost »Voice Selfie« nam omogoča, da mobitelu z glasom ukažemo, naj nas slika. S »Split Capture« izdelamo posnetke, v katerih sta združena posnetka sprednje in zadnje kamere. »Crop-Me-In« nas s sprednjo kamero posname in nas nato postavi v dogajanje, ki ga je zajela zadnja kamera. Iz spiska funkcionalnosti je zanimiva tudi »Live Makeup«, s katero si tik pred izdelavo »selfija« popravimo izgled kože. Programska oprema HTC Eye Experience bo v prihodnjih mesecih na voljo tudi na nekaterih drugih HTC-jevih mobitelih. Pričakujemo jo lahko na modelih One (M7), One (M8), One E8, Butterfly 2, Desire 820, Desire 816, One mini, One mini 2 in One max.

Četudi se Desire EYE osredotoča predvsem na kameri in programsko opremo zanju, se mu ostalih specifikacij nikakor ni treba sramovati. Te so namreč na povsem spodobnem nivoju. Vgrajen ima 5,2-palčni (13,2-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 1.080 x 1.920 (424 pik na palec), procesor Snapdragon 801, 2 GB RAM pomnilnika, 32 GB internega spomina z možnostjo razširitve z Micro SD-karticami in baterijo z 2.400 mAh. Mobitel prihaja na prodajne police že ta mesec. Med drugim ga bo možno kupiti tudi na naši celini.

Vira:
http://blog.htc.com/2014/10/double-exposure/
http://www.droid-life.com/2014/10/08/htc-announces-desire-eye/

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
10. oktober 2014
2233
21. oktober 2014
HTC na trg z inovativno kamero RE in mobitelom Desire EYE
Android