HTC One M8 razkrit pred uradnim izidom

Uroš Miklavčič 4. marec 2014
/PublishingImages/htc_one_m8_hero.jpg

Včasih se zdi, da so novinarji resnično uspešni pri razkrivanju informacij, ki uhajajo proizvajalcem mobitelov, še preden ti uradno razkrijejo svojo naslednjo stvaritev. Po drugi strani pa proizvajalci včasih izkoristijo novinarje in jim servirajo t. i. pobegle informacije kar sami in tako umetno ustvarijo špekuliranje po medijih ter si posledično zagotovijo poceni in učinkovito publiciteto. Tako se je ob vseh takih informacijah zdravo vprašati, od kod izvirajo. Ne glede na izvor pa je vseeno zanimivo pogledati, kaj nas čaka za vogalom. Naslednji video posnetek nam razkaže, kaj nam pripravlja HTC, ki bo 25. marca 2014 na posebnem dogodku predstavil naslednika modela One, ki zaenkrat še vedno nosi ime One M8.

 

Resnice in laži

Ko sem si ogledal zgornji video posnetek, sta se mi utrnili dve misli: bodisi bo do konca tedna izgubil službo eden od staršev tega mulca, bodisi je HTC namerno izdelal ta posnetek za generiranje publicitete. Slednje je sicer nekoliko bolj verjetno, saj se v posnetku pojavi izredno malo resnično uporabnih informacij glede mobitela. Po drugi strani pa se pojavlja tudi veliko informacij glede avtorja videa (ki naj bi bil Roshan Jamkatel) in celo pogovor na Twitterju med avtorjem in Jeffom Gordonom, ki skrbi za online komuniciranje pri HTC-ju – slednji je avtorju namenil besede: »Ta teden ne bo najboljši zate,« preden je nadaljeval z »Imamo IMEI-številko naprave,« in zaključil z »Bomo ostali v stiku.« Vse skupaj pusti zelo mešan občutek. Če je ta stvar resnično načrtovana akcija s strani HTC-ja, potem je HTC resnično napletel neverjetno zgodbo.

 

Kaj je novega

Če za trenutek odmislimo izvor video posnetka in se osredotočimo na informacije, ki jih lahko dobimo iz njega, bomo hitro ugotovili, da bo HTC, tako kot Sony in Samsung, letos samo nekoliko osvežil svojega paradnega konja. Po videu sodeč ima M8 nekoliko bolj zaobljene linije, je večji in ima zaradi tega tudi nekoliko večji zaslon, režo za Micro SD-kartico, na njem pa teče osvežen uporabniški vmesnik (Sense 6).

Nekaj, o čemer se v videu ne govori veliko in se niti ne poskuša raziskati, je »nekaj« na zadnji strani nad primarno kamero, ki prav tako izgleda kot kamera. Ali dejansko gre za neke vrste kamero ali pa nekaj popolnoma drugega, je odprto za debato.

 

Druga stvar, ki ni takoj vidna in se hitro izmuzne pogledu, je bliskavica. Oblika narekuje, da bo imel M8 dvojno LED-bliskavico, a bližnji pogled in primerjava z bliskavico, ki jo ima iPhone 5s, razkrije, da si je HTC tokrat morda izposodil idejo o dvobarvni bliskavici, ki omogoča bolj naraven izgled fotografij (predvsem kože). To je prav tako vidno iz slik, ki jih je objavil @evleaks.

Prav tako je iz teh slik jasno, da boste lahko M8 kupili v zlati, srebrni in črni (oz. temno sivi) barvi. Video pa, skupaj s slikami, potrjuje tudi, da HTC opušča kapacitivne gumbe, ki jih bodo zamenjali navigacijski gumbi na zaslonu mobitela.

Drugje po spletu so vzniknile informacije o specifikacijah mobitela:

  • 5-palčni zaslon (12,7 cm)
  • Ločljivost zaslona: 1080 px × 1920 px
  • 2.5 GHz štirijedrni Qualcomm Snapdragon 800 ali 801 procesor
  • 3 GB RAM

Pod črto

Koliko od vsega tega je res in koliko ne, presodite sami. Če želite natančne informacije, pa bo treba počakati na 25. marec, ko bo v Londonu uradno predstavljen novi HTC One M8. Zagotovo bomo poročali tudi takrat, zato nas spremljajte še naprej.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
4. marec 2014
1980
12. marec 2014
HTC One M8 razkrit pred uradnim izidom
Android