HTC One max z ogromnim zaslonom in čitalcem prstnih odtisov

Alja Isakovič 15. oktober 2013
/PublishingImages/HTC_One_max-hero.jpg

HTC je najavil mobitel One max z ogromnim zaslonom in čitalcem prstnih odtisov

Novega člana HTC-jeve družine One, mobitel One max, so govorice napovedovale že dlje časa. S tehničnega vidika je max povečan mobitel HTC One, po obliki pa ima nekaj skupnih točk z manjšim modelom One mini. Je pa seveda model max daleč največji v trojici. Imel bo namreč kar 5,9 palcev (14,99 cm) velik Full HD zaslon na dotik. Njegova posebnost je tudi čitalec prstnih odtisov na zadnji strani ter manjša nadgradnja HTC-jevega Android uporabniškega vmesnika, HTC Sense 5.5.

HTC One max, HTC One, HTC One mini 

HTC One max se lahko po velikosti brez težav primerja s Samsungovim megatelefonom Galaxy Note 3, saj ima One max celo za pol centimetra večji zaslon. Vendar za razliko od mobitelov Note, HTC-jev maksi One nima priloženega pisala. Pri sami obliki je HTC One max navdih našel pri najmanjšem bratcu, mobitelu HTC One mini, ki ni čisto povsem obdan v kovino. Aluminij najdemo na zadnjem pokrovčku, ki je pri modelu max snemljiv, vendar kljub temu baterije ne bo možno zamenjati.

S tega vidika bo sicer HTC One max dobro preskrbljen, saj bo imel na voljo maksi, kar 3.300 mAh baterijo. Pri dolgih in napornih dnevih pa si bomo lahko pomagali še s posebnim HTC-jevim ovitkom z vgrajeno dodatno, 1.200 mAh baterijo. Na mobitelu HTC One max bomo našli trenutno še najnovejšo različico Androida 4.3 Jelly Bean in novi HTC Sense 5.5, ki ne prinaša večjih sprememb v primerjavi s prejšnjo različico.

HTC One max 

HTC One max bo poganjal štiri-jedrni 1,7 GHz procesor Snapdragon 600, na voljo bo imel 2 GB delovnega pomnilnika ter 16 ali 32 GB notranjega pomnilnika. Spomin bo mogoče dodatno razširiti z microSD-kartico. Za kakovostne fotografije bo poskrbela HTC-jeva 4 MP Ultra Pixel kamera, za glasbene užitke pa sprednji stereo zvočniki s tehnologijo BoomSound. Zaradi velikost One max ne bo peresno lahek, saj bo na tehtnici pokazal 217 g, velik pa bo 164,5 x 82,5 x 10,29 mm.

HTC One max 

Poleg velikosti bo HTC One max med drugimi vrhunskimi Androidi izstopal še zaradi čitalca prstnih odtisov, ki je svoje mesto našel pod kamero na zadnji strani. Na isto mesto je LG pri modelu LG G2 preselil vse fizične gumbe, kar me pri uporabi niti ni tako strašno motilo. Je pa po vtisih prvih testov HTC-jev čitalec prstnih odtisov na tem mestu precej neroden, saj je potrebno pri uporabi s prstom po njem drseti. Seveda ob tem hitro podrsamo tudi po leči kamere. Čitalci prstnih odtisov so po predstavitvi iPhona 5s vsekakor zadnja modna muha. Zato lahko pričakujemo, da bomo v prihodnjem letu videli še precej mobitelov, ki bodo bolj ali manj uspešno poskušali posnemati to varnostno funkcijo.

HTC One max 

HTC One max bo v roke prvih uporabnikov začel prihajati že ta mesec. Kdaj bomo ta mega mobitel s čitelcem prstih odtisov poskusili pri nas, pa zaenkrat še ni znano.

 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
15. oktober 2013
1894
15. oktober 2013
HTC One max z ogromnim zaslonom in čitalcem prstnih odtisov
Android