HTC Sensation XL ali vrhunski zvok na dlani

Tilen Žagar 24. september 2013
/PublishingImages/HTC-Sensation-XL-a.jpg

HTC je prejšnji teden predstavil HTC Sensation XL z vgrajeno tehnologijo Beats Audio. Pred časom smo na Tehniku govorili o mobitelu Sensation XE, pa preverimo, v čem bo XL boljši.

Nekoliko večji 11,9 cm zaslon bo prikazoval sliko v ločljivosti 480 x 800 pikslov, 1,5 GHz procesor in 768 MB delovnega pomnilnika pa bosta skrbela za hitro delovanje aplikacij. Vgrajena baterija ima 1600 mAh in naj bi po navedenem na uradni spletni strani omogočala do 410 minut pogovora pri uporabi 3G omrežja. Na sprednji strani je 1,3 MP kamera, namenjena videoklicom.

HTC se je tudi pri tem modelu osredotočil predvsem na kvalitetno zvočno izkušnjo, paketu so priložene tudi slušalke UrBeats. Ob tem pa vsaj po specifikacijah sodeč niso izpustili ostalih bombončkov, ki smo jih zdaj že vajeni pri pametnih mobitelih (A-GPS, žiroskop, kompas, merilec pospeškov...). V oči pade še 8MP fotoaparat z 28-milimetrskim širokokotnim objektivom, zaslonko f2.2 (iPhone 4S se ustavi pri f2.4) in BSI senzorjem za boljše rezultate v slabi svetlobi. Fotografiranje s HTC Sensation XL naj bi bilo po vsem naštetem pravi užitek, predvsem zaradi zaslonke, s katero lažje izpostavimo točko izostritve in "zabrišemo" vse ostalo.

Nekaj besed lahko namenimo še samemu oblikovanju, mobitel na prvih fotografijah izgleda privlačno, debelina pa kljub vsem vgrajenim funkcijam ostaja 9,9 mm. HTC in Beats sta med mladimi precej priljubljeni znamki in prav zanimivo bo spremljati, kaj se bo odvilo iz tega. Poudarek na zvočni in bogati multimedijski izkušnji kažeta, da je HTC Sensation XL tako kot XE mobitel za mlade in mlade po srcu.

HTC Sensation XL ima vgrajeno aplikacijo in storitev HTC Watch, s katero je pestra zbirka najnovejših filmov in TV oddaj na dosegu vaših prstov. Odkrivajte najnovejše video vsebine na preprost in vizualno privlačen način. HTC Watch sloni na tehnologiji postopnega prenosa, kar pomeni, da si lahko video posnetke ogledujete ne da bi ob tem morali čakati, da se konča prenos. HTC Watch ponuja možnost izposoje ali nakupa videoposnetkov, kjer si je ob nakupu možno videoposnetke ogledati na do petih različnih napravah HTC.

Sensation XL je na voljo pri Mobitelu od 28.11 dalje.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1096
24. september 2013
HTC Sensation XL ali vrhunski zvok na dlani