HTC Sensation bo imel zaklenjen bootloader s podpisom

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/htc-sensation.jpg

Ta novica je bolj tehnične narave in ne bo ravno zanimiva vsem, razen za tiste, ki ponavadi na mobitele nalagamo po meri narejene ROM-e. Eden od težko pričakovanih HTC naslednjih telefonov Sensation, bo namreč imel zaklenjen bootloader s podpisom, kar pomeni, da nanj ne bomo mogli kar tako nalagati drugih ROM-ov.

Zaklenjen bootloader je lahko zelo frustrirajoča stvar za naprednega uporabnika. To pomeni, da na mobitel ne moremo nalagati ROM-ov, ki bi jih želeli. Eden takšnih mobitelov je bila tudi Motorola Milestone. Odličen telefon z eno veliko napako, zaklenjen bootloader ... Ni znano, zakaj se je HTC odločil za takšen korak pri mobitelu Sensation, saj je do zdaj imel politiko odklenjenih bootloaderjev.

Iz izkušenj lahko povem, da se po meri narejene ROM-e (po predhodnem rootanju telefona, seveda) lahko nalaga na Desire, Desire Z, Desire HD in Wildfire. Če ti prilagojeni ROM ni ustrezal, si se vedno lahko vrnil na originalnega in ponavadi sem se zmeraj, saj je vseeno najbolj zanesljiv. Ampak nič zato, če je bootloader zaklenjen. Prepričan sem, da bo kdo že našel kakšno luknjo in rootal HTC Sensation, s tem pa bo omogočeno nalaganje po meri narejenih ROM-ov.

Vir: Engadget
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
729
24. september 2013
HTC Sensation bo imel zaklenjen bootloader s podpisom