Huawei Ascend P6 je najtanjši pametni telefon na svetu

Alja Isakovič 24. september 2013
/PublishingImages/huawei-ascend-p6-black-pink.jpg

Kitajsko podjetje Huawei za sabo nima takšne marketinške mašinerije kot denimo Samsung, zato o njihovih mobitelih in tablicah ne poročamo tako pogosto. A to ne pomeni, da nimajo kaj zanimivega za pokazati. Tokrat so za cejenje slin poskrbeli s predstavitvijo le 6,18 mm tankega mobitela Ascend P6, ki je obdan v kovinsko ohišje, izstopa pa tudi po 5 MP sprednji kameri.

Po ostalih tehničnih specifikacijah se bo Huawei Ascend P6 postavljal ob bok najzmogljivejšim Android mobitelom. P6 ima namreč 4,7 palcev (11,94 cm) velik 1080 Full HD zaslon na dotik, 1,5 GHz štiri-jedrni procesor, 2 GB delovnega pomnilnika, 8 GB notranjega pomnilnika (dokaj malo, a je razširljiv z MicroSD-kartico). Slike bo zajemal z 8 MP glavno kamero, sprednja kamera za video klice in vedno priljubljene avtoportrete pa ponuja kar 5 MP. Škoda je le, da ob vsem tem mobitel ne bo imel podpore za hitro omrežje LTE/4G.

Si pa Huawei gotovo zasluži pohvale zaradi že skoraj Applovske oblike mobitela. Le-ta je namreč obdan v elegantno kovinsko ohišje, ki je tanko le 6,18 mm in s tem mobitel Ascend P6 uvršča med trenutno najtanjše mobitele. Za primerjavo, iPhone 5 je "debel" 7,6 mm, Samsung Galaxy S4 pa 7,9 mm. Je pa pri vsem tem nekoliko manjši iPhone 5 lažji od mobitela Ascend P6. Slednjemu so namreč na tehtnici namerili 120 g, iPhonu 5 pa le 112 g.​

 


Huawei Ascend P6 bo poganjal Android 4.2.2 Jelly Bean, ki bo obogaten z novim uporabniškim vmesnikom Emotion UI. Le-ta prinaša vrsto tem za personalizacijo mobitela, nove dodatne aplikacije ter različne profile uporabe. Ascend P6 bo na voljo v črni, beli in roza barvi, od julija naprej tudi v Zahodni Evropi. Zaenkrat podatka o ceni in dosegljivosti pri nas še ni. Glede na videno vsekakor upam, da ga bomo lahko v roke vzeli tudi v naših krajih.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
536
3. oktober 2013
Huawei Ascend P6 je najtanjši pametni telefon na svetu
Android