Hura, se šola je začela! Nekaj pomočnikov za starše, da ne bodo čisto na koncu z živci že prvi teden šole

Renata Anžič Trtnik 28. avgust 2020 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/hura-se-sola-je-zacela-anzic-avg20-hero.jpg

Občutka ob približujočem se začetku novega šolskega leta se ne da izkoreniniti. Saj poznate simptome: kepa v želodcu, anksioznost, slabo spanje, razbijanje srca ob misli na poleti še za nekaj kilogramov porejenega šolskega pretepača, pa tudi ob misli na najlepotca šolskega dvorišča, slabost ob jutranjem vstajanju ... No, tudi nekaj veselja je bilo prisotnega, saj je bilo vedno lepo srečati prijatelje in z njimi deliti spomine na poletne prigode. Tako otroci.

Starši imajo podobno kepo v želodcu, ker je to del leta, v katerega je potrebno strpati prav vse: šolo in treninge, krožke, službo, učenje in prostočasne dejavnosti.

Napeva iz naslova, ki ga je vsak prvi šolski dan zavrtel nacionalni radio, pa ne bom nikoli izvlekla iz možganov. Najbrž se ga bo spomnilo kar nekaj vas, ki zdaj svoje otroke bodrite v smeri proti šoli.

Kako bo dejansko potekalo to šolsko leto zaradi novega koronavirusa, je še velika uganka. Vsekakor pa nam bo pomoč pri organizaciji šolskega, službenega in zasebnega življenja prišla prav. Za vas smo izbrali nekaj aplikacij za organizacijo družinskega življenja.

 

MyHomework Student Planner (za Android in iOS)

Aplikacija je digitalni seznam domačih nalog in koristen opomnik o šolskih obveznostih. Omogoča takojšen vpogled o tem, kaj je za nalogo, kakšne projekte je treba izpeljati, kdaj so roki za teste itd. Ko je naloga opravljena, jo potegnite v desno smer, da jo počistite s seznama. Uporabno tako za študente, starše in učitelje. Staršem je dobra pomoč, če imajo raztresenega in pozabljivega šolarja, da lahko malce sledijo njegovim obveznostim, vsaj dokler se jih ne privadi opravljati.

Cozi Family Organizer (za Android in iOS)

Cozi Family Organizer je za prezaposlene mame, očete in otroke. Namesto da lepite razpored obveznosti in opravil na hladilnik in jih barvate s flomastri, bodite vsi povezani v en sistem, ki je podprt s koledarjem, znotraj katerega ima vsakdo svojo »barvo«, da se ve, kaj mora kdo postoriti. Vsak član ima vpogled v aplikacijo, da spremlja opravljene naloge, ki jih po zaključku označi. V dnevnik vnesete vse obveznosti, na primer treninge, izobraževanja, prevažanja otrok itd., dogodke (praznovanje taščinega rojstnega dne! ...), nakupovalne sezname, zabavo, planirana potovanja in izlete ... pripnete pa lahko tudi spomine.

Any.Do (za Android in iOS)

Ta aplikacija omogoča eleganten, a preprost seznam opravkov, ki jih poljubno dodajamo in brišemo. Sezname označimo po prioriteti, dodajamo opomnike, zapiske ... Razporedimo jih v štiri časovne kategorije: danes, jutri, kmalu, nekoč.

FamilyWall ‒ Family Organizer (za Android in iOS)

Pravzaprav zelo podobna aplikacija kot Cozi Family Organizer, ta družinski organizator pa je zelo priljubljen, ker deluje v slogu družbenih medijev. Vključuje skupni koledar, nakupovalne sezname, foto- in videoalbum, varen klepetalnik, družinski lokator v realnem času, pomembne kontakte (varuška, stari starši ...).


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
28. avgust 2020
5323
28. avgust 2020
Hura, se šola je začela! Nekaj pomočnikov za starše, da ne bodo čisto na koncu z živci že prvi teden šole
iOS, Android