iPhone 6c šele aprila?

Tehnik 28. december 2015
/PublishingImages/iphone6c-aprila-hero.jpg

Največji kitajski ponudnik mobilne telefonije, China Mobile, je najavil, da bo začel iPhone 6c prodajati enkrat v aprilu. Očitno to pomeni, da bo ta mobitel na prodajne police zašel šele aprila in nič prej. Močno dvomimo, da bi China Mobile iPhone 6c začel prodajati kasneje kot kakšni drugi operaterji.

 

Kitajska spletna stran TechWeb je sicer pred nekaj tedni poročala, da bi šel lahko iPhone 6c v prodajo že v februarju, kar pa se očitno ne bo zgodilo. No, mobitel bo še vedno na voljo precej prej kot iPhone 7, ki ga lahko v prodaji pričakujemo šele enkrat septembra.

O tem, kakšno strojno opremo bo imel iPhone 6c (na naših slikah je iPhone 6s), se na spletu že piše. Omenja se, da bo imel 4-palčen (10,2-centimetrski) zaslon. Njegov zaslon naj bi bil torej občutno manjši od zaslonov, ki ju imata iPhone 6s in iPhone 6s Plus. Odet naj bi bil v kovinsko ohišje, kar je po eni strani tudi pričakovano. Danes se proizvajalci vse redkeje odločajo za plastična ohišja. Od strojne opreme iPhone 6c se omenja še procesor A9, 2 GB RAM pomnilnika ter bralnik prstnih odtisov.

Vira: gadgetzarena.com, mobile163.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
28. december 2015
2795
6. januar 2016
iPhone 6c šele aprila?
iOS