Igra Activity za iPad

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/IMG_0107.png

Družabna namizna igra Activity je med mojimi vrstniki zelo popularna. Največkrat se jo igra na študentskih zabavah, kjer je vsaj 8 ljudi, da se lahko zabava resnično razplamti. Bistvo igre Activity je tekmovanje med pari, kdo večkrat ugane skrito geslo in napreduje po igralni plošči. Eden izmed igralcev v paru mora svojemu soigralcu skrito geslo pokazati s pantomimo, o njem govoriti (ne da bi omenil koren gesla) ali ga narisati.

Na voljo je omejena količina časa, in sicer 90 sekund. Activity je res odlična namizna igra za preganjanje dolgčasa oz. za popestritev druženja s prijatelji. Mislim, da v trgovini stane okoli 25 €. Nekaj slovenskih iOS razvijalcev iz podjetja Nollie Apps pa je dobilo priložnost od založnika te namizne igre - Piatnika, in skupaj so naredili še verzijo za iPad in pripomoček za iPhone. Seveda, če že imaš iPad, se ti nakup aplikacije veliko bolj izplača kot nakup celotne namizne igre, saj aplikacija stane le 1,59 €. Najboljše pa je, da je na voljo v slovenščini.

Meni je sestavljen preprosto, na voljo imamo pet osnovnih možnosti: Nadaljuj igro (če je prej nismo dokončali), Nova igra, Pravila, Nastavitve in Več kartic. Pravila si lahko preberemo, kadar želimo, saj so vključena v aplikacijo iOS. V nastavitvah lahko določimo, ali bomo imeli med igro vključen zvok aplikacije, kateri jezik želimo izbrati, kako dolgo naj traja ena runda ... Z nakupom aplikacije imamo vključenih 120 kartic s skupno 720 pojmi. Na voljo nam je tudi nakup več kartic in sicer srednji kup za 1,59 € (90 dodatnih kartic) ter velik kup za 2,39 € (120 dodatnih kartic).

Ko izberemo možnost nove igre, najprej izberemo do štiri figurice za štiri pare, s katerimi lahko drvimo po virtualni namizni plošči. Aplikacija omogoča tudi izbiro treh figuric in igro za samo tri igralce. Začne naključna barva figurice, tako da tapne kartico z gesli za 5, 4 ali 3 točke, v tem vrstnem redu so tudi gesla od najtežjih do najlažjih. Ko si je eden od soigralcev v paru zamislil, kako bo predstavil skrivno geslo, lahko drugi tapne uro in odštevanje se začne.Če drugi soigralec v določenem času ugotovi geslo, ki ga je njegov soigralec opisoval, risal ali kazal, se premakneta za število točk na kartici, v nasprotnem primeru lahko ostale ekipe enkrat ugibajo, kaj naj bi geslo pomenilo; tisti, ki prvi ugane, napreduje po igralni plošči. Igra se tako nadaljuje, dokler ena od ekip ne zmaga.Odličen dodatek k iPad verziji igre Activity je tudi aplikacija Activity Original Remote, ki je za iPhone ali iPod touch na voljo brezplačno. Povežemo se lahko prek istega brezžičnega omrežja ali prek Bluetooth povezave. Bistvo iPhone aplikacije pa je, da lahko karto z gesli bolje skrijemo pred soigralci in nam ni treba iPada neprestano prestavljati z mize. iPhone aplikacija deluje izjemno hitro in v povezavi med obema napravama ni bilo zaznati popolnoma nič zakasnitve.Activity Original za iOS je odlična adaptacija priljubljene namizne igre in mislim, da so v podjetju Nollie Apps opravili res odlično delo. Animacije med določenimi akcijami so enostavno čudovite in takšne, ki si jih odlična aplikacija resnično zasluži. iOS aplikacija Activity Original in Activity Original Remote sta na voljo v App Storu.Si jo že preizkusil/a? Povej nam, kako se ti zdi!
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
968
24. september 2013
Igra Activity za iPad
iOS