Igra Angry Birds Star Wars za vse prave oboževalce

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/image.png

Rovio verjetno leta 2009, ko so izdali prvo igro Angry Birds, niti slutil ni, kako bo uspešna. V preteklih treh letih so iz ene igre razvili franšizo, ki bi jim jo zavidal sam Rockefeller. Marca so Jezni ptiči poleteli v vesolje in mi smo si jih takrat karseda natančno ogledali. Z zadnjo igro Angry Birds Star Wars so pa zadeli žebljico na glavico. Že, ko sem slišal Star Wars, mi ni bilo treba kaj veliko razlagati. Rekel sem si: "To bo zakon!"

Toda ali je res? Beri naprej. Novo igro Angry Birds Star Wars so poslali na virtualne police prejšnji mesec novembra. Na voljo je za 0,89 € za iPhone oz. 2,69 € za iPad. V trgovini Google Play stane 2,69 €, lastniki Windows Phone 8 pa boste zanjo morali odšteti 0,99 €. Igro sem igral predvsem na iPadu, preizkusil sem pa tudi, kako deluje na Androidu. Če si pristaš/ica franšize Star Wars, to igro enostavno moraš preizkusiti.

Dodaten bonus je tudi, če so ti igre tipa Angry Birds všeč. Vsaka igra Angry Birds se je ponavadi začela z neko ohlapno zgodbo, skozi katero si lovil poredne pujse, ki so ti ukradli jajca. Pretekle igre so imele enostavno zgodbo za enostavno igro, vendar je Angry Birds Star Wars drugačna. Igra tesno sledi zgodbi Star Wars in tudi ptiči, ki ponavadi nastopajo v tej franšizi, so prilagojeni zgodbi. Princeso Leio (roza ptič) ugrabijo Stormtrooperji, ampak še prej ji uspe poslati sporočilo svojima droidoma.

Rdeči ptič je Luke Skywalker in ima svetlobni meč (light saber), s katerim "poseka" zgradbe in preusmeri laserske izstrelke od prašičkov. Rumeni ptič je v podobi Hana Sola (ne pozabi, Han je ustrelil prvi!), ki hkrati v katerokoli smer izstreli tri laserske izstrelke. Črni ptič predstavlja Obi Wan Kenobija, ki na bližnjih stavbah in predmetih lahko uporabi Silo (The Force) ter jih tako spravi iz ravnotežja, da se ponavadi razbijejo. Veliki ptič je Chewbacca in on seveda razbije vse, kar je pred njim.

Vesoljska ladja Millenium Falcon je poseben izstrelek, s katerim lahko uničiš večjo količino zgradb ali prašičkov. Ko osvojiš določeno število zvezdic, dobiš dodatne izstrelke Falcona. Tudi robota R2-D2 in C-3PO sta dobila svoji vlogi. R2-D2 lahko bližnje objekte in sovražnike strese z elektriko, C-3PO pa eksplodira v veliko majhnih delov, ki uničujejo vse okoli sebe.

Igralnost same igre je zelo podobna vsem ostalim različicam v tej franšizi, vendar mi je še vedno bolj všeč kot običajne Angry Birds igre. Verjetno tudi zato, ker sem tako navdušen nad Star Wars. Prvih nekaj stopenj ni pretirano težkih, vendar so preostale toliko težje, predvsem če želiš doseči vse tri zvezdice,  moraš ponavadi že s prvim ptičem posekati vse prašičke, zamaskirane kot Stormtrooperje.

Igra ima tudi na voljo tudi dva nakupa znotraj igre. Za 1,79 € lahko zakupiš dodatnih 20 Falconov, s katerimi boš lažje dokončal stopnjo in napredoval. Drugi nakup prav tako stane 1,79 €, prinaša pa 40 novih stopenj v Degboah sistemu, kjer je Luke Skywalker začel s svojim treningom za Jedija. V osnovi je igra zelo podobna svoji predhodnici Angry Birds Space, breztežnost ter gravitacija okoli planetov sta še zmeraj zelo kul.

Rovio je že izdal posodobitev, ki prinaša stopnje na planetu Hoth in 30 novih stopenj. Glede na to, da je Rovio do zdaj vedno držal obljube, bo slejkoprej postregel z novimi brezplačnimi stopnjami. V igri je zanimiva tudi glasbena podlaga, ki je zmes tipične glasbe iz Angry Birds in znane orkestralne glasbe iz Vojne zvezd.

Zaključek

Všeč mi je, da se je Rovio pogodil z ustvarjalci Star Wars in nam  Angry Birds ponudil še malo drugače. Dokler ne bodo naredili Angry Birds Twilight, bom še naprej zvesti igralec vseh njihovih iger. Še vedno pa mi ni všeč, da ponujajo verziji za iPhone in iPad ločeno, ampak oni že vedo kako in kaj.

Angry Birds Star Wars je na voljo za iPhone, iPad, Windows Phone 8 in v trgovini Google Play.
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
976
24. september 2013
Igra Angry Birds Star Wars za vse prave oboževalce
Android, iOS