Igra Pac-Man praznuje 30. obletnico

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/pac-man_moleskine.jpg

Skoraj ni človeka, ki ni že slišal za "starodavno" igro Pac-Man. Ampak, če slučajno živi kje takšen človek, naj na kratko povem, o čem se gre. Pred tabo je labirint in ti si majhna rumena kroglica, ki moraš pojesti vse kar je pred tabo, vendar pazi se duhcev, ki te lovijo, saj je njihov dotik smrten. Še video, da si boš lažje predstavljal/a.

Seveda se Pac-Man igro gredo tudi ljudje v realnem času:

Pac-Man je skozi vsa leta igranja postal klasična igrica, ki jo pretvorijo na vsako novo platformo, kot je npr. iOS, Android ... Izdal jo je Namco na Japonskem leta 1980. Kaj pa so Pac-Manu ob njegovem 30. rojstnem dnevu pripravila različna podjetja po svetu?

Google

Google je v svojem slogu izrisal Pac-Man labirint z Google črkami, a to ni bil le še en navaden risani logotip. Pac-Mana smo dejansko lahko igrali 24 ur. Lahko se preizkusite tudi sami, tukaj.

Moleskine

Podjetje Moleskine je najbolj znano po njihovih beležkah, ki so jih uporabljali znani pisatelji, kot je Hemingway. V čast Pac-Man igrice so pripravili posebno izdajo z omejeno naklado in zanimiv video.

Razstava ob 30. obletnici

Na razstavi ob 30. obletnici je tudi prav posebna verzija igre Pac-Man, ki jo igraš skozi mikroskop. Japonski profesor oblikovanja Kotoro Tanaka je tako izdelal najmanjšo izvedbo igre Pac-Man na svetu.

Mislim, da bo Pac-Man preživel celo apokalipso, če kdaj pride do tega :)

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
655
24. september 2013
Igra Pac-Man praznuje 30. obletnico