Igrače, ob katerih boste ljubosumni na otroke

Alenka Selčan 31. marec 2014
/PublishingImages/igrace-hero.jpg

Pozor! Naslednji prispevek lahko vzbudi občutek “neostalgije” po nikoli doživetem smart-tech otroštvu.

Lego kocke, barbike, avtomobilčki in plišaste živalice so med najpogosteje omenjenimi igračami otroštva danes že odraslih ljudi. A tudi igrače imajo svojo evolucijo in k njej pripomore tudi pametna tehnologija. Se sprašujete, s čim se igrajo malce premožnejši, predvsem angleško govoreči otroci pametne dobe? Tule je nekaj igrač, ki bi jim od risank uspelo odtegniti marsikaterega paglavca, nemara pa tudi kakšnega odraslega, ki nikakor noče pozabiti na otroške radosti.

Roboti

Otroci že od nekdaj obožujejo robote in tudi med odraslimi ljubitelji znanstvene fantastike bi hitro našli nekaj takih, ki bi se še danes z veseljem podružabili z R2D2, če ne kar s 2B. To je najmlajši član družine AR-robotkov Sphero, na katerega pa bo treba počakati vsaj do jeseni. Dotlej lahko na sprehod že peljete njegovega starejšega bratca:

 

Za malo mlajše osvajalce vesolja je že na voljo Romo - robotek, ki oživi takoj, ko vanj zataknemo iPhone.

 

Pravite, da vse to sploh niso pravi vesoljski roboti? No, potem vas bo zagotovo očaral trenutno razprodani robotek Robi, starejši bratec Kirobota, ki so ga nedavno poslali na posebno misijo v vesolje, kjer dela družbo čisto pravim japonskim astronavtom.

 

Svoj prvi polet v nebo je prestal tudi robo kužek Dexter. Le kdo si ne bi želel imeti interaktivnega robo psička? Spoznajte še Zoomerja, daljnega in malce mlajšega Aibovega sorodnika. Je čist, zabaven, ne potrebuje hrane, saj ga krmimo kar prek USB-priključka, še na sprehode ga ni treba voditi, čeprav nadvse uživa v vožnji z avtom.

 

Če smo že pri avtomobilih, kaj pravite na te dokaj ugodne avtomobilčke, ki jih lahko upravljamo tako z iPhonom kot z Androidi? Ste za tekmo? Ne? Potem pa rajši počakajmo, da na trg pridejo leteče in nadvse poskočne “papige” ali pa simpatični WowWee robotki, ki jih lahko vodimo z rokami ali z aplikacijo.

 

Ljubke plišaste pošasti

Govoreče plišaste živalice znajo biti nadvse nadležna reč. Furby zabava otroke že trinajsto leto. Seveda so ga medtem že povezali s pametnimi napravami. Z aplikacijo Furby Boom ga lahko negujemo, pripravimo do tega, da izleže Furby jajce ter se igramo različne igrice. Res, da Furby zna že marsikaj, a vseeno ne ve toliko, kot pametni medvedek Wikibear.

Ta se brezžično poveže s pametno napravo in kot Siri klepeče o vsem možnem. Testni medvedek zna poiskati odgovore na Wikipediji, zelo dobro se odziva na različno zastavljena vprašanja in se zna včasih celo pošaliti, vseeno pa se zdi malce dolgočasen. Zaželimo mu najboljše in upajmo, da ga bodo njegovi starši kmalu oplemenitili s ščepcem Furbyjeve ljubkosti.

Simpatična mešanica informacij, igre in prisrčnosti je Ubooly - aplikacija in interaktivna lutka, v katero lahko že dobro leto vstavimo iPhone, od letošnjega februarja pa tudi Androide. Res, čemu bi čakali na pametno plišasto igračko, če lahko že danes kupimo le njen kožušček?

 

Zapestnica Moff

Japonska pametna igrača Moff, ki te dni osvaja Kickstarter, je zapestnica, ki dolgočasno resničnost zabeli s fantazijo. Srečne ročice, ki si bodo le z enim zamahom nadele Moff, bodo dobile magično moč. Navadni predmeti bodo postali čudežni, svinčnik se bo prelevil v čarovniško palico, ravnilo bo postalo lasersko orožje tuje galaksije, še stare igrače bodo znova oživele. Kako? S posebnimi zvočnimi efekti, ki se bodo sprožili ob gibu. Zapestnica je namreč opremljena z Bluetoothom 4.0, prek katerega se poveže z aplikacijo na napravah iOS, najbrž pa ne bo treba dolgo čakati še na različico za Androide.

 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
31. marec 2014
2001
3. april 2014
Igrače, ob katerih boste ljubosumni na otroke
Android, iOS, Windows Phone 8