Instagram dobil številne nove funkcionalnosti

Tehnik 6. junij 2014
/PublishingImages/instagram-6-hero.jpg

Aplikacija Instagram je luč sveta ugledala leta 2010 in od takrat naprej beleži uspeh za uspehom. Najprej je za njo skrbela izjemno majhna skupina ljudi, ki je zahvaljujoč vedno večjemu številu uporabnikov pritegnila pozornost Facebooka, ki jo je leta 2012 tudi kupil. Pričakovati je bilo, da bo njena priljubljenost po prevzemu še narasla. In to se je zgodilo. Danes jo uporablja že več kot 200 milijonov uporabnikov. Verjamemo, da zadovoljnih.

Instagram se do sedaj ni mogel pohvaliti s pretirano širokim naborom orodij za preurejanje slik in video posnetkov. Z novo različico 6.0 je drugače, saj lahko slike precej bolj približamo našemu okusu. Žal teh orodij za zdaj še ni možno uporabiti pri video posnetkih.

 

Ko po novem naredimo sliko, se nam v oknu za njeno urejanje pojavi nova ikona v obliki ključa. Če jo odpremo, se nam prikaže deset uporabnih funkcionalnosti, s katerimi jo dodobra preuredimo. Med drugim ji lahko spremenimo senčenje, ostrino in kontrast ter zatemnimo njen stranski del. Sprememb so bili deležni tudi vsem dobro znani filtri, ki jim sedaj lahko določimo jakost. To storimo tako, da dvakrat pritisnemo na njih in nato s pomočjo drsnika določimo želeno jakost. Nekoliko lažje je po novem tudi nalaganje in deljenje video posnetkov.

Prenovljeni Instagram je na voljo tako za uporabnike operacijskega sistema Android kot tudi iOS. Če bi ga radi preizkusili, potem se brž odpravite v spletno trgovino vašega operacijskega sistema in si ga namestite.

Vira: play.google.com, instagram.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
6. junij 2014
2066
8. september 2014
Instagram dobil številne nove funkcionalnosti
Android, iOS