Instagramov uporabniški vmesnik deležen pomembnih novosti

Tehnik 17. november 2020 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/instagram-update-kavcic-nov20-hero.jpg

Instagramov uporabniški vmesnik je bil deležen precej pomembne preobrazbe. Na njegovem spodnjem delu se po novem nahajata nova zavihka oziroma ikoni, in sicer ikona za funkcionalnost Reels ter ikona, prek katere si je mogoče ogledovati izdelke, ki jih priporočajo oziroma prodajajo podjetja in Instagramovi vplivneži.

Instagram sicer že nekaj časa uporabnikom prikazuje omenjene izdelke on jim omogoča uporabo funkcionalnosti Reels. Je pa dostop do teh dveh stvari po novem enostavnejši in preglednejši.

V Sloveniji si lahko izdelke v Instagramu že nekaj časa ogledujemo, in sicer tako, da v aplikaciji Instagram spodaj pritisnemo na ikono v obliki povečevalnega stekla in nato na napis Shop. Funkcionalnosti Reels pa žal še ne moremo uporabljati. Vsaj v času, ko smo pisali ta članek, je še nismo mogli. Ne bomo pa presenečeni, če jo bomo vsak čas lahko. Morda so pri Facebooku z uvedbo omenjenih ikon začeli funkcionalnost Reels vklapljati uporabnikom po vsem svetu. Doslej so jo namreč lahko uporabljali samo nekateri.

Kako je po novem videti Instagramov uporabniški vmesnik, si lahko ogledate na spodnji fotografiji.

kupi

Funkcionalnost Reels, ki je bila predstavljena v avgustu, uporabnikom omogoča, da posnamejo in si ogledujejo zabavne videe v slogu tistih, ki jih najdemo na izjemno priljubljenem TikToku. Uporabniki lahko z njeno pomočjo izdelujejo videoposnetke z različno glasbo, efekti in različnimi hitrostmi.

Videi, ki so narejeni prek Reelsa, so lahko dolgi do 15 sekund. Tisti pri TikToku so lahko daljši. Dolgi so lahko do 60 sekund. Verjamemo pa, da bi lahko pri Facebooku časovno mejo pri Reelsu hitro dvignili navzgor, če bi bilo treba.

Vsekakor lahko pričakujemo, da se bo Instagram, ki je pred nedavnim upihnil že deset svečk, še naprej razvijal in nam bo še naprej ponujal novosti. Pred tedni se je na primer izvedelo, da se združuje s Facebook Messengerjem. Nekateri uporabniki so namreč pred tedni dobili možnost, da Instagramovo funkcionalnost klepetanja združijo s Facebook Messengerjem. To je zagotovo ena izmed novosti, ki jo je vredno pozdraviti. Je pa res, da je še danes niso dobili vsi uporabniki. Upamo, da jo še bodo.

Za konec bi vas še povabili, da nas sledite na Instagramu. Naš profil najdete pod vzdevkom telekom_slovenije.

Vir: about.fb.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
17. november 2020
5467
17. november 2020
Instagramov uporabniški vmesnik deležen pomembnih novosti