Intel bo očitno z novo grafično kartico mešal štrene AMD-ju in Nvidii

Tehnik 10. maj 2018
/PublishingImages/nov-intel-maj18-hero.jpg

Na trgu grafičnih kartic imamo trenutno dva glavna igralca, Nvidio in AMD. A kot vse kaže, se bo v boj za kupce na tem trgu resno vmešal tudi Intel, ki ga sicer večina pozna predvsem kot proizvajalca procesorjev.

Spletna stran TweakTown je namreč izvedela, da bi lahko Intel na sejmu CES prihodnje leto pokazal svojo grafično kartico. Kakšnih podrobnih informacij o tej grafični kartici spletna stran TweakTown ni izvedela. Vseeno pa lahko pričakujemo, da bo kartica vrhunska, saj bo za njo stalo podjetje z velikim ugledom.

 

Zanimivo bo videti, za kakšno ceno bo Intel ponudil svojo grafično kartico (če jo bo). Verjamemo, da prav za nizko ceno ne. Marsikaj bo odvisno od tega, kakšno bo povpraševanje po grafičnih karticah ob času izida. V zadnjih mesecih so cene grafičnih kartic zaradi kripto norije močno poskočile, in če bodo kripto rudarji kartice še naprej na veliko kupovali, bo Intelova novinka zagotovo draga.

Vse odgovore v zvezi z Intelovo grafično kartico bomo dobili čez nekaj mesecev. Verjetno na sejmu CES, ki se bo odvijal od 8. do 11. januarja.

Vira: tweaktown.com, newsroom.intel.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
10. maj 2018
4010
10. maj 2018
Intel bo očitno z novo grafično kartico mešal štrene AMD-ju in Nvidii