Intelovi svetlobni droni prevzemajo zabaviščno nebo

6. februar 2017
/PublishingImages/dronesuperbowl-hero.jpg

Ognjemet, ki že več kot tisočletje krasi vsako pomembnejše množično slavje, dobiva prvega resnega tekmeca - jato svetlobnih dronov, ki plešejo na ukaz in svetijo precej dlje kot stare, dobre, a tudi glasne in smrdljive pirotehnične iskrice.

Enega takšnih spektaklov so nedavno doživeli navijači ameriškega nogometa, ko jih je med polčasom Super bowla pozabavala akrobatska različica Lady Gaga in pa tristo Intelovih kvadkopterjev Shooting Star, ki so nad stadionom v patriotsko obarvani koreografiji med drugim izrisali tudi ameriško zastavo.


 

Takole je bilo konec lanskega leta videti Intelovo sodelovanje v ameriškem zabaviščnem parku Walt Disney World. Za spektakel sta Intelova in Disneyeva ekipa od snovanja koncepta, oblikovanja in testiranja potrebovali pet mesecev, na samem šovu pa je s tristo droni na enem samem računalnikom upravljal zgolj en človek.


 

Tristo svetlobnih dronov ni malo, pa vendar precej manj kot jih je Intel uporabil za svoj zadnji vpis v Guinessovo knjigo rekordov. Začetnih sto, s katerimi je Intel leta 2015 zakoličil prvi mejnik v tovrstni tehnologiji, je lanskega novembra prekosilo kar petsto svetlobnih kvadkopterjev.


 

Intelov Shooting star je dokaj nova in pretežno neškodljiva zvezda med droni, katere smoter je skrbeti za prvovrstni svetlobni spektakel na nočnem nebu. Vsak, komaj 280 gramov težki Shooting star zdrži v zraku približno dvajset minut, tudi če takrat rahlo dežuje. Opremljen je z LED svetilkami, ki lahko ustvarijo več kot štiri milijarde barvnih kombinacij.

Viri: Intel,

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
6. februar 2017
3330
6. februar 2017
Intelovi svetlobni droni prevzemajo zabaviščno nebo