iOS 5 in domnevne nove funkcije

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/appleac.png

Junija bo potekala konferenca MacWorld na katerem bo Apple predstavil novo različico svojega mobilnega operacijskega sistema iOS 5. Seveda se med Apple uporabniki na forumih veliko špekulira kaj bo prinašala nova različica. Nekaj je tudi govoric, ki so, ko je govora o Apple-u, včasih iz trte zvite. Zato me za naslednji funkciji ne vzemi za besedo, gre zgolj za špekulacije.

Aktivacija brez priključitve na računalnik

Zamisli si, božično jutro, dobiš svojo novo Apple igračko, tako se sveti, tako je popolna ... Ampak, ko jo prižgeš naletiš na prvo oviro, saj jo je najprej treba aktivirati preko računalnika in ponavadi ravno v tistem trenutku nimaš s sabo svojega računalnika, sploh, če darilo dobiš kje drugje kot doma. Jeza in frustracija te preplavita in v mislih tiho izrečeš grdo besedo o Applu.

Ena od novih funkcij bi lahko bila aktivacija preko Wi-Fi omrežja in avtomatski vpis ali ustvaritev novega Apple ID uporabnika. To je ena od stvari, ki pri Apple izdelkih (iPod, iPad, iPhone) res zmoti, saj vse ostale naprave, ki jih kupimo, ponavadi delujejo že takoj, ko jih vzamemo iz škatle. Včasih je treba nastaviti nekaj  uvodnih nastavitev, to pa je to. Tako je npr. z vsemi Android telefoni, medtem ko Apple pri prvi uporabi še kar vztraja z priklopom na računalnik.

Posodobitev programske  OTA

Spet ena od Applovih cvetk, da je treba nujno priključiti mobilno napravo v računalnik in posodobiti iOS preko iTunes programske opreme, namesto prekzraka - brezžično (OTA - Over The Air). Spet primerjava z Androidom, ki to podpira že zelo dolgo. Pozoren je samo treba biti, da si priključen na lokalno Wi-Fi omrežje in je zadeva zelo hitro končana.

Zaključek

Prijatelj, ki je bolj v iOS sistemu kot jaz, mi zagotavlja, da nobena od teh dveh prihajajočih funkcij še ne bo vključena v iOS 5. Mogoče šele v iOS 6. Sam sem na tem področju raje optimist in pravim, da nas bo Apple mogoče spet presenetil.

Vir: TNW
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
708
24. september 2013
iOS 5 in domnevne nove funkcije
iOS