iPhone 4 in prve težave po izidu

Grega Pernuš 24. september 2013
/PublishingImages/iphone4-holding.jpg

Uradni začetek prodaje, ki se je zgodil 24.6., je za nami in po nekaterih podatkih naj bi bilo skupaj s prednaročili prodanih med 1 do 1.5 milijona iPhone-ov 4, s tem pa naj bi tudi podrli rekord ob splavitvi lanskoletnega modela 3GS, ki je štel okoli milijon prodanih enot.

Kaj kmalu po izidu pa so se začeli pojavljati negativni odzivi uporabnikov zaradi nekaterih težav. In ena izmed njih niti ni tako nedolžna. Prva težava so bile rumene lise in madeži na zaslonu, kar naj bi bilo po besedah Applovega "insiderja" posebno lepilo, ki se zaradi hitre proizvodnje in še hitrejše prodaje ni zadosti dobro posušilo ter naj bi izginilo v roku nekaj dni.

Še bolj "zanimivo" pa je postalo, ko je precej uporabnikov poročalo o izgubi signala pri držanju aparata v levi roki. Izkazalo se je, da se s tem v spodnjem levem kotu naredi stik med zunanjima antenama (ironično naj bi ravno ta nova postavitev anten izboljšala sprejem signala) in po nekaj sekundah sledi popolna izguba signala. Seveda so odzivi jeznih uporabnikov takoj preplavili splet in tudi poštni predal Steva Jobsa. Njegov prvi odgovor je bil, da naj uporabniki "držijo telefon pravilno", kar se sliši smešno glede na to, da je v večini njihovih oglasov prikazana točno ta drža, ki prinaša omenjeno težavo.

Zanimivo je tudi to, da nekateri uporabniki v določenih lokacijah lahko replicirajo ta problem, v določenih pa ne. To lahko pomeni tudi, da do teh težav prihaja zaradi napake pri preklopu med frekvencami in morda kaže na programsko napako v iOS 4.0. Pojavile so se tudi "delne" rešitve, ki ta problem odpravijo, med njimi uporaba uradne "bumper" zaščite, ki so jo nekateri uporabniki iz Applovih trgovin po pogovoru s svetovalci prejeli brezplačno, uporaba lepilnega traku čez spodnji levi del aparata ali celo lakiranje črnega dela ohišja, ki razdeli anteni. Da Apple te napake pri terenskem testiranju ni opazil, pa zna biti zaradi uporabe prilagojenega ohišja, ki je pred očmi javnosti skrivalo njihov najnovejši mobitel. Problema se očitno zavedajo in iz njihovih podpornih forumov je bilo zaslediti, da v kratkem prihaja programski popravek, ki naj bi odpravil to težavo.

Več stvari bo seveda jasnih v naslednjih dneh, tako da ostanite z nami.

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
607
24. september 2013
iPhone 4 in prve težave po izidu
iOS