Iskalnik Bing s pomočjo umetne inteligence zdaj še naprednejši

Tehnik 19. december 2017
/PublishingImages/bing-search-hero.jpg

Microsoftov iskalnik Bing, ki sicer po številu uporabnikov močno zaostaja za iskalnikom Google, je po novem precej bolj mamljiv za uporabnike. Microsoft ga je namreč s pomočjo umetne inteligence precej izboljšal.

Bing po novem uporabnikom nudi bolj zaupanja vredne odgovore na vprašanja. Poleg tega pa že med rezultati lahko prikaže informacije z več različnih virov. Po novem pa zna tudi primerjati stvari. Lahko mu na primer ukažemo, naj primerja pilates in jogo, in to v posebni tabeli brez težav tudi naredi. Z odliko.

 

Iskalnik Bing pa je dobil še eno zelo zanimivo novost. Če uporabnik v njem poišče in odpre neko sliko, na kateri je več izdelkov, lahko posamezen izdelek na sliki tudi označi, Bing pa nato pokaže podobne izdelke in kje na spletu jih je mogoče kupiti. Microsoftov iskalnik zna torej po novem prepoznavati stvari na posnetkih in povedati, kje kupiti sorodne.

Naštete novosti sicer ne delujejo še vsem uporabnikom. V Sloveniji jih še ni mogoče koristiti, a lahko pričakujemo, da bo to kmalu.

Vira: blogs.bing.com, news.microsoft.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
19. december 2017
3787
19. december 2017
Iskalnik Bing s pomočjo umetne inteligence zdaj še naprednejši