Izberi zabavo za vso družino - aktiviraj NEO Igre

Boris Tramte 7. marec 2022 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/neo-igre-boris-mar22-hero.jpg

Ena od najpomembnejših lastnosti naše pretočne storitve z igrami NEO je možnost takojšnjega igranja, ne da bi se morali mučiti s čakanjem na pretakanje gigabajtov podatkov. Zabavo si lahko tako zaželite spontano, denimo sredi nedeljskega kosila, ko zunaj dežuje, a bi vseeno s člani družine radi izkusili nekaj interaktivne zabave.

Vseeno pa se je treba za takšno zabavo vsaj malce pripraviti, saj naša platforma vsebuje več kot 100 iger in vse niso namenjene ravno vsakomur. Zato smo za vas izbrali 5 najboljših družinskih iger, ki jih lahko igrate posamično ali družno, grafična zabava pa ne vsebuje nasilnih elementov, tako da se lahko v igranje podate povsem brez strahu.

kupi


Disney Infinity 3.0: Gold

Kaj pravite na igro, v kateri lahko prevzamete vlogo zanimivih likov, kot so Rey, Chewbacca, Han Solo in drugi junaki franšize Vojne zvezd, ter se z njimi podate na skupinsko zabavo z naprednim bojevniškim sistemom in simpatično grafično podobo? Že to se sliši kot praktično neusahljiv vir zabave. Zdaj pa vsej tej množici junakov dodajte še Iron Mana, Lokija in Hulka iz vesolja Marvel ter za povrh še znane like iz raznih risank, kot so Dory , Nemo in drugi.

Disney Infinity 3.0 tako ponuja resnično pisano in raznovrstno dogajanje, ki bo všeč mladim in manj mladim, igralne mehanike pa so dovolj napredne, da boste pri vsakem igranju naleteli na kaj novega.

Epic Mickey The Power of Two

Epic Mickey The Power of Two je drugi del samostojnih pustolovščin Miki Miške, glede na zgodbo pa je tole neposredno nadaljevanje predhodnika. Miki je ravno porazil Mad Doctorja, ta pa se preseli v deželo Wasteland, kjer okoli prinese novega junaka Oswalda. Zaradi prelomljenega dogovora začnejo deželo pestiti nove težave in Oswaldu ne preostane drugega, kot da na pomoč pokliče Mikija, dvojica pa se nato poda na dolgo skupno pustolovščino, v kateri je cilj poraziti Mad Doctorja in obnoviti deželo.

Največja privlačnost je sodelovalno igranje med dvema igralcema. Eden nadzoruje Mikija, ta lahko s svojim čopičem oriše deželo, Oswald pa lahko s posebnim krmiljenjem nadzoruje elektriko in uporabi svoja ušesa za letanje po zraku. Do končne zmage boste prišli samo z usklajenim sodelovanjem, kar iz igre Epic Mickey The Power of Two naredi novo poslastico družinskih zabav.

Tennis World Tour

Tenis je zagotovo eden najbolj čudovitih športov in zdaj ga lahko v igri Tennis World Tour podoživite tudi digitalno, ne da bi vas pri tem moralo skrbeti za športno opremo in hektolitre prelitega znoja.

Tennis World Tour je dokaj realistična simulacija, ki sicer ne zahteva veliko učenja, a za mojstrsko zamahovanja loparja bo treba vložiti kar nekaj vaje. Igra ponuja bogato število igralnih načinov, kot so razvoj kariere, treningi, turnirji, pa tudi takšne podrobnosti, kot sta denimo nakupovanje opreme in najem trenažnega osebja.

Pri igri navduši tudi lepa grafična podoba in realistične animacije licenčnih teniških igralcev, vsak pa predstavlja poštenega nasprotnika, ki zahteva drug taktični pristop.

Toybox Turbos

Se morda spomnite, ko ste se kot malček podili po stanovanju z avtomobilčki, ti pa so se v vaši domišljiji zapeljali po resnično raznovrstnih terenih?

Ravno nekaj takega vam ponuja igra Toybox Turbos, le da se vam tokrat ni treba mučiti z domišljijo, saj vam igra sama izriše vso potrebno grafiko.

Pri igranju boste naleteli na kar 18 različnih prog, te pa vas bodo popeljale po mizah, tepihih in drugih sestavnih delih vsakega pohištva, med vožnjo 35 raznovrstnih vozil pa se boste izmikali oviram in poskušali nasprotnika izriniti s proge. Celotna izkušnja je preprosto tako zabavna, da tudi ob porazu ne bo zamer in bo ostala samo želja po novi dirki.

Dino Dini's Kick Off

Dino Dini's Kick Off je v bistvu nadaljevanje ene prvih nogometnih virtualnih iger Kick Off!, ki smo jo prvič zagnali davnega leta 1989. Nadaljevanje se sicer grafično od originala pošteno razlikuje, a razvijalec Koo Games je ohranil tisto slastno sredico, ki je od vedno pravila, da je igranje lahko, toda za resnično dobro igranje boste potrebovali veliko časa.

Dino Dini's Kick Off morda res ni vizualni spektakel, kot je to denimo nova FIFA 22, a to niti ni pomembno, saj največ štejejo igralnega mehanike. Med igranjem boste lahko preigravali, sprožali različno močne udarce in si zastavljali razne zmagovalne taktike. Pogled s ptičje perspektive je morda najprej malce smešen, vendar ima svoj namen, saj omogoča lep pregled igrišča in vseh igralcev, igra pa tudi zaradi tega odstopa od drugih nogometnih simulacij.

 

Nove NEO igre

Fight of Animals: Arena

V našo ponudbo vključujemo novo pretepaško igro, ta pa sliši na ime Fight of Animals: Arena. Gre za preprosto igro, v kateri glavne vloge zapolnjujejo razne 'meme' živalice, kot so Slender Cat, Bad Dog in Muscle Beluga.

S preprostim krmiljenjem se lahko pomerite v zanimivo zastavljenih stopnjah, naenkrat pa se lahko v zabavo spustijo do štirje igralci naenkrat. Igranje se osredotoča na vihtenje rok in nog, a vsake toliko lahko za dodatno škodo uporabite še kakšen poseben predmet ali pa nasprotnika iz lebdeče platforme ob pravem času odrinete na goreča tla in mu s tem 'skravžljate' kakšen živček.

 

Offroad Racing - Buggy X ATV X Moto

Ne vem, kako je pri vas, toda moje najljubše proge pri dirkalnih igrah so tiste, ki nas preselijo z asfalta na blatne reli potke, kjer je zaviranja bolj malo in se vse vrti okoli dobrega drsenja skozi ovinke, medtem ko prah in umazanija pridno rišeta novo podobo avtomobila.

Ravno to ponuja Offroad Racing, ki klasične avtomobile poleg tega zamenja za terence, ATV-je in motocikle, vsi ti pa se lahko udeležijo divjega pregona po raznolikih progah. Dirkanje boste lahko izpopolnjevali v petih različnih igralnih načinih, za dodatno zabavo pa vedno poskrbi še večigralstvo, saj se boste prej ali slej poskušali pomeriti tudi z drugimi živimi igralci.

 

TOKI

Opica Toki je že stari znanec igričarske industrije, saj smo jo prvič pod roke dobili leta 1989 na igralnih avtomatih. Toki se zdaj vrača, in sicer v prenovljeni obliki, ki originalne stopnje predela v moderno, ročno izrisano grafično podobo, to pa podpira nadgrajena orkestralna glasba.

Tudi tokrat boste akcijo spremljali s strani gledanega pogleda, Toki pa bo moral preskočiti ali preplezati razne ovire, za sovražnike pa bo poskrbela njegova uničujoča slina. Pri stopnjah vas bo pričakal tudi kakšen šef, ta pa bo zahteval nekaj taktičnega igranja. Po vsaki zmagi boste v žile prejeli lep doliv dopamina in ponosa.

 

Urban Trial Tricky Deluxe Edition

Urban Trial Tricky je igra, sestavljena iz dveh elementov: hitrega dirkanja z motorji in kaskaderskih podvigov, ki so med vožnjo nujni. K sreči se obe igralni mehaniki združita v zabavno celoto, ta pa vam ponudi 30 stopenj in stranskih izzivov, enostavno igralnost, 3 igralne načine in opremljanje motorja z različnimi barvnimi kombinacijami.

Čez skakalnice boste preskočili najrazličnejše prepreke, se na njih uravnotežili, vse skupaj pa začinijo še zabavni liki, ki ob vseh vragolijah poskrbijo za nekaj res smešnih in zabavnih potez.

 

Professor Rubik’s Brain Fitness

Čas je, da malce razgibate svoje možgane, in če ob sebi slučajno nimate fizične Rubikove kocke, potem bo igra Professor Rubik’s Brain Fitness ravno prava za to nalogo.

Igra bo poskrbela za stimulacijo možganov, hkrati pa boste z različnimi izzivi izboljšali spomin. Reševanje Rubikove kocke zna biti za marsikoga zastrašujoče, a bodite brez skrbi, saj vam bo na začetku ob strani stal trener, ki vas bo postopoma spustil v čudoviti svet reševanja logično zastavljenih ugank.

 

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
7. marec 2022
5873
7. marec 2022
Izberi zabavo za vso družino - aktiviraj NEO Igre