Izberite žar in pripravite slastne jedi

Tehnik 22. april 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/PIKNIK-ZAR-KAVCIC-APR21-hero.jpg

Prihajajoči dnevi bodo kot nalašč za pripravljanje jedi z žara. Spodaj smo zato izpostavili nekaj odličnih žarov in eno dobro krušno peč, ki vam jih priporočamo. Prav vse lahko kupite pri nas (kliknite na povezave, ki smo jih dodali nanje).

Še prej pa vam bomo na kratko predstavili, katere žare za pripravo hrane lahko danes sploh najdemo na trgu. Pri vsakem bomo tudi navedli kakšno pozitivno ali negativno lastnost. Tako boste bolj vedeli, kateri bi bil najprimernejši za vas.

Na trgu danes najdemo več različnih žarov za pripravo hrane. Med drugim najdemo:

 • električne žare,
 • žare na plin,
 • klasične žare na oglje,
 • žare na pelete in
 • keramične žare.
 • Električni žari so lahko odlična izbira. Z njimi lahko zelo hitro spečemo hrano, saj se hitro ogrejejo, hkrati pa se jih lahko uporablja tudi v notranjosti doma. Prav to, da jih lahko uporabljamo doma, se nam zdi ena izmed njihovih ključnih prednosti. Tako nismo preveč odvisni od vremena.

  Žari na plin so prav tako lahko odlična izbira in jih priporočamo marsikomu. Tudi z njimi lahko zelo hitro pripravimo hrano. Nudijo tudi konstantno toploto, kar je prav tako plus. Klasični žari na oglje so zelo znani. Hrana, ki jo spečemo na njih, ima odličen okus. Žal pa so ti žari časovno nekoliko potratnejši. Da pripravimo hrano, traja dlje časa, hkrati pa je tudi nekaj več čiščenja.

  Dobra izbira so lahko tudi žari na pelete. So preprosti za uporabo in omogočajo enakomerno toploto. Hkrati omogočajo tudi precejšen razpon toplote. Kot omenjeno, na trgu najdemo tudi keramične žare. Pri njih se uporablja oglje tako kot pri klasičnih žarih na oglje. Keramični žari so precej vsestranski, saj omogočajo širok razpon toplote.

  Ko kupujemo žar, se moramo vprašati, za koliko ljudi bomo po navadi pekli. Če bomo za eno ali dve osebi, bodo z vidika velikosti primerni za nas že manjši žari. Če pa bomo pogosto pekli za veliko oseb, pa je dobro, da izberemo večjega, npr. takega z več gorilniki.

  Plinski žar Legend Napoleon LD410SB

  Poglejmo si zdaj še nekaj žarov in krušno peč, ki vam jih priporočamo. Najprej vam priporočamo Legend Napoleon LD410SB. Gre za odličen žar na plin, ki se ponaša s štirimi gorilniki v skupni moči 15,5 kW. Eden izmed gorilnikov je stranski. Ta lahko pride zelo prav za na primer kuhanje kave in prilog. Je kakovostno izdelan. Več njegovih delov je iz nerjavečega jekla.

   

  Namizni žar na plin Morso Medio

  Če vam je Legend Napoleon LD410SB prevelik, bi bil lahko Morso Medio morda idealen za vas. Gre prav tako za žar na plin, ki pa je občutno manjši. Kljub majhnosti pa se dobro obnese pri peki. Morso Medio ima tudi obliko, ki omogoča stabilnost, in nižjo ceno kot omenjeni večji žar.

   

  Žar na oglje Napoleon NK22K-LEG-2

  Napoleon NK22K-LEG-2 je žar na oglje, ki ga odlikuje več dobrih lastnosti. Vgrajeni ima kolesi, s pomočjo katerih ga je mogoče enostavno prestaviti iz enega v drug prostor. Ima tudi merilnik temperature z zračnikom in ročaj, ki se ne segreva. Je odlična izbira za navdušence nad žari na oglje.

   

  Električni žar Cecotec Txuletaco Inferno 8000

  Cecotec Txuletaco Inferno 8000 je majhen in učinkovit električni žar, ki se dobro odreže pri peki. Se zelo hitro segreje (tri minute), ima nastavljiv časovnik in optimiziran sistem hlajenja. Pečemo lahko različne vrste hrane. Tudi pico lahko spečemo, če si jo zaželimo.

   

  Prenosna krušna peč na drva BBQ Dragon KU-010W

  Pico pa lahko spečemo tudi s pomočjo prenosne krušne peči na drva BBQ Dragon KU-010W. Krušne peči so znane po tem, da so še kako primerne za peko pic, in tudi ta je.

   

  Vabimo vas, da si na tej povezavi ogledate še naše preostale žare. Pa dober tek!

  Vir: Telekom.si.


  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  22. april 2021
  5635
  22. april 2021
  Izberite žar in pripravite slastne jedi