Izbor M:AppFest 2012 se bliža vrhuncu

Tehnik 24. september 2013
/PublishingImages/MAppFest2012-glavne_nagrade-bubbles.jpg

Le še nekaj tednov nas loči od roka za oddajo aplikacij za izbor M:AppFest, ki bo uporabnikom prinesel kopico novih aplikacij, razvijalcem pa priložnosti za uveljavitev na lokalnem trgu, pot v Silicijevo dolino in osvojitev vrhunskih Samsungovih mobilnih naprav. Ne pozabi: v drugem delu izbora lahko sodeluješ ne glede na to, ali si se udeležil/a delavnic!

M:AppFest 2012

Ta teden so se iztekle delavnice izbora M:AppFest, v okviru katerih smo spoznavali posebnosti razvoja za Android, načrtovali poslovne modele, se spoznavali s programom za razvijalce in načrti za prihodnost Telekoma Slovenije, razvijali blagovne znamke in mnogo več. Sedaj je čas, da pridobljeno znanje koristno uporabiš in do 18. 3. 2012 razviješ aplikacijo, ki bo postala naslednja velika tržna uspešnica!

Če želiš v svojo aplikacijo vključiti tudi premijske vsebine ali jo prodajati, se obrni na ekipo M:Vrat, kjer ti bodo pri tem pomagali. Če pri končnem oblikovanju aplikacije ali storitve želiš še pomoč strokovnih mentorjev, pa se lahko še naprej obrneš na ekipo HekovnikaZa natečaj pridejo v poštev čisto vse Android aplikacije, tudi tiste, ki so že bile objavljene na Android Marketu ali pa so že sodelovale na kakšnem natečaju!

Oddane aplikacije bo konec meseca najprej ocenjevala strokovna žirija, ki bo na podlagi predstavitev podelila glavne nagrade natečaja: izobraževanja in poti v ZDA z žepnino v okviru projekta Brezmejnik, kjer bodo zmagovalci spoznali uveljavljena in start-up podjetja in svoje projekte predstavili potencialnim investitorjem.

Pri ocenjevanju bodo upoštevani naslednji kriteriji: tržni potencial v Sloveniji, uporaba Mobitelovih API-jev za zaračunavanje, globalni potencial aplikacije, uporabniška izkušnja, inovativnost, uporaba naprednih funkcij mobilnih telefonov (senzorji, kamere, lokacije) in možnost integracije z obstoječimi storitvami Telekoma Slovenije.

Vse pravočasno oddane aplikacije bodo uvrščene tudi na prihajajočo Mobitelovo aplikacijsko trgovino M:Market in se s priljubljenostjo pri uporabnikih potegovale za Samsungove telefone.

Vse oddane aplikacije bomo uporabnikom predstavili na Tehniku, dodatno pa bomo aplikacije promovirali tudi na Mobitelovi Facebook strani, strani www.mobitel.si in s spletnim ter mobilnim oglaševanjem. Razvijalci boste tako imeli edinstveno priložnost, da se predstavite slovenskim uporabnikom in podjetjem.

Vse podrobnosti o poteku izbora in nagradah so seveda na voljo na uradni strani izbora M:AppFest 2012, dodatna vprašanja pa lahko kadarkoli zastaviš tudi v Facebook skupini M:Razvijalci.

Ključni datumi

  • 1.3.2012: predprijava aplikacij. Rezerviraj si ime aplikacije tako, da na e-poštni naslov developers@mobitel.si pošlješ ime aplikacije, zvrst aplikacije in člane razvojne ekipe.
  • 18.3.2012: oddaja aplikacij. Aplikacijo skupaj z vsemi pripadajočimi podatki (navedenimi v Pravilih in pogojih v razdelku "Opis aplikacije in grafični materiali ob oddaji") do 18.3.2012 ob 23:59 pošlji na e-poštni naslov developers@mobitel.si; pri tem dopiši tudi, ali se z ekipo potegujete za glavne nagrade - pot v Silicijevo dolino (predvidoma jeseni 2012).
  • med 20.3. in 31.3.2012: predstavitev aplikacij, ki se potegujejo za glavno nagrado, pred strokovno žirijo.
  • prva polovica aprila: objava aplikacij na spletnih in mobilnih mestih.
  • junij: izbor in objava najbolj priljubljenih aplikacij na spletnih in mobilnih mestih, razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1611
24. september 2013
Izbor M:AppFest 2012 se bliža vrhuncu