Izjemna Nokia 8 uradno predstavljena

Tehnik 21. avgust 2017
/PublishingImages/hmd-nokia-8-hero.jpg

Kar nekaj časa se je napovedovalo, da bo HMD predstavil nov paradni mobitel Nokia 8, in zdaj ga tudi je. Čakanje se je vsekakor izplačalo, saj Nokia 8 ne razočara. Sodeč po predstavitvi je novinka izjemno vsestranska in zmogljiva. Poglejmo, kaj ponuja.

V prvi vrsti velja izpostaviti njene fotografske sposobnosti. Novinka ima zadaj vgrajeni dve kameri, obe s po 13 MP, spredaj pa eno kamero s prav tako 13 MP. Kamere so bile narejene v sodelovanju s priznanim podjetjem na področju optike ZEISS, kar pomeni, da svoje delo opravljajo kakovostno. Nokia 8, zanimivo, omogoča, da hkrati uporabimo vse njene kamere ter tako izdelamo nekakšne dvojne posnetke. Oddajamo pa lahko tudi živo sliko prek spleta tako, da uporabimo vse kamere hkrati in tako drugim pokažemo dogajanje pred nami in pa naš obraz. Nokia 8 zna zahvaljujoč trem vgrajenim mikrofonom snemati tudi 360-stopinjski prostorski zvok.

 

Nokia 8 ima vgrajen 5,3-palčni (13,5-centimetrski) IPS-zaslon z ločljivostjo 1.440 x 2.560 slikovnih točk, ki bo marsikateremu uporabniku verjetno ravno prav velik. Vgrajen ima tudi zelo zmogljiv čip Snapdragon 835, 4 GB RAM-pomnilnika, 64 GB internega spomina (mogoča je razširitev s karticami microSD) ter baterijo s kapaciteto 3.090 mAh (mogoče jo je hitro polniti – Qualcomm Quick Charge 3.0).

Nokia 8 v prodajo prihaja enkrat v septembru. Pri nas jo bomo umestili v prodajo, če bo ponujena tudi našemu trgu. Se je veselite? Mi se je.

Vir: hmdglobal.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
21. avgust 2017
3607
21. avgust 2017
Izjemna Nokia 8 uradno predstavljena
Android