Japonci predstavili prototip Android telefona z dvojnim zaslonom na dotik

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/dual-screen-touchscreen-prototype.jpg

Japonci so znani po svojih nenavadnih tehnoloških igračkah, a tale zanimiv prototip telefona bo spodbudil domišljijo tudi marsikaterega oboževalca Android telefonov pri nas. Predstavljen pametni telefon namreč ponuja prozoren zaslon, ki je občutljiv na dotik tako s sprednje kot zadnje strani. Podpira celo hkratno dotikanje iz obeh strani!

Če te pri uporabi pametnega telefona na dotik prsti na zaslonu pogosto zastirajo pogled, ti bo tale prototip gotovo všeč. Z dotikanjem zadnje strani lahko npr. ikone premikamo brez tega, da bi si zakrili pomembne dele zaslona. Še bolj zanimiva pa je možnost, da na eni strani ikono zagrabimo, z drsenjem po drugi strani pa jo premaknemo na poljuben zaslon. Različne oprijeme, ki jih tovrsten zaslon omogoča, si lahko ogledaš v spodnjem videu.

Prototip, ki nastaja v sodelovanju podjetij NTT DoCoMo in Fujitsu, ima sicer še kar nekaj začetniških pomanjkljivosti. Vidljivost zaslona v svetlih prostorih še ni idealna, dokaj omejena je tudi velikost in kakovost zaslona, sploh v primerjavi z ostalimi Android telefoni na trgu. Predstavljen prototip ima namreč le 2,4 palce (6 cm) velik QVGA zaslon z resolucijo 320 x 240. Za ogled filmov vsekakor ni idealen.

Lahko pa bo veliko bolj uporaben kot pomožni zaslon na telefonih ali drugih napravah, saj dvojni zaslon na dotik omogoča oprijeme, ki na navadnih, enostranskih zaslonih niso mogoči. Prikazan prototip precej spominja tudi na futuristične prozorne zaslone na dotik, ki smo jih vajeni iz različnih znanstveno fantastičnih filmov, tako da bodo morda tovrstni zasloni svoj potencial razvili, ko bodo presegli meje pametnih telefonov. V vsakem primeru bo zanimivo spremljati nadaljnji razvoj te tehnologije.

Vir: Tech in AsiaPrototip Android telefona z dvojnim zaslonom na dotik

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
361
24. september 2013
Japonci predstavili prototip Android telefona z dvojnim zaslonom na dotik
Android