Jawbone UP se skuša znova povzpeti

Alenka Selčan 23. september 2013
/PublishingImages/Jawbone-UP.jpg

Se še spomnite lanskoletnega pojava fitnes zapestnic Jawbone UP, o katerih smo pisali tudi na naših straneh? Nisem si še dobro obrisala slin, ki so se mi cedile ob želji, da bo nekoč ta seksi zapestnica pomagala uravnovesiti tudi moje življenje, že so prišli prvi negativni odzivi uporabnikov.

Jawbone je svoje hitro kvarljivo blago kmalu umaknil s trga, kupcem pa povrnil zapravljeni denar. Auč! Ni veliko junakov, ki bi si ob takem neuspehu drznili poskusiti znova, a očitno je ideja predobra, da bi jo kar tako opustili, saj se UP le leto dni od prvega lansiranja ponovno skuša pobrati na noge.

Jawbone UP

Zapestnica Up je kot nadomestna mama, ki noč in dan bedi nad nami in pazi na to, koliko se gibljemo, kako in koliko časa spimo, kakšne obroke jemo, ter nas namesto nerganja opomni le z nežno vibracijo. Sofisticirana tehnologija v zapestnici s pomočjo pametnega mobitela opazuje naše navade in nam pomaga razumeti, da je naše počutje odvisno od kakovosti spanca, gibanja in hrane.

Na osnovi mikro premikanja zapestnica UP zaznava, koliko časa potrebujemo, preden zaspimo, kako globok ali nemiren je naš spanec. S tihim alarmom nas zbudi ob optimalnem trenutku spalnega cikla, zato dan začnemo spočiti in sveži.

Zapestnica UP meri tudi dnevno aktivnost in nam pomaga spremljati, kako intenzivno je naše gibanje, kolikokrat počivamo in kakšno razdaljo prehodimo. Šteje naše korake, porabljene kalorije in nas opomni, ko se za predolgo zasedimo.

Jawbone UP aplikacija

Dostikrat jemo takšno hrano, ki telesu ne dene tako dobro, kot nam to sporočajo brbončice. Z aplikacijo UP lahko vsak obrok fotografiramo in shranimo v dnevniku hranjenja, saj naj bi nekaj ur po zaužitju lažje ocenili, če nam je obrok res koristil ali pa je šlo le za gurmanski užitek.

UP je torej obljubljena rešitev za vse nas, ki svoje obline le redko premaknemo in nas namesto pravega sonca boža le soj monitorja. Prava stvar za nas, ki se ne spomnimo svojega zadnjega zdravega obroka in raje bedimo pozno v noč, namesto da bi se s pticami veselili jutra.

Prednosti druge generacije UP zapestnic lahko od prejšnjega tedna za slabih 130 $ spoznavajo ameriški uporabniki iOS. Zapestnica, ki jo je moč dobiti v osmih barvah, je tokrat teste prožnosti in vodoodpornosti  uspešno preživela. Z izboljšanim hardverjem in novo aplikacijo ji bo tokrat nemara uspelo. Upam le, da bodo na Jawbonu do prihoda na evropski trg poskrbeli, da bo delovala tudi z operacijskim sistemom Android in tako sčasoma krasila tudi moje zapestje.

Vir: jawbone.com/up

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
166
17. marec 2014
Jawbone UP se skuša znova povzpeti
iOS