Jean-Philippe Courtois: "Ne morem napovedati, kdaj bo na vrsti Slovenija."

Tilen Žagar 24. september 2013
/PublishingImages/courtios_print.jpg

V Delovi Sobotni prilogi je objavljen intervju z Jean-Philippom Courtoisom, predsednikom Microsoft International, se pravi tistega dela Microsofta, ki pokriva vse, razen Združenih držav Amerike in Kanade. Novinar Lenart J. Kučić mu je zastavil kar nekaj vprašanj, ki se dotaknejo tudi mobilnega dela Microsofta, naveze z Nokio in položaja Slovenije na Microsoftovem zemljevidu.

Medtem, ko je celoten intervju dostopen tudi na Delovi spletni strani pa tukaj samo na kratko nekaj za nas najbolj zanimih odsekov.

Jean-Philippe Courtois

Partnerstvo z Nokio je Courtois predstavil kot znak Microsoftove predanosti, da ostane na mobilnem trgu. Medtem, ko bo Microsoft Nokiji nudil Windows Phone in iskalnik Bing, pa je za Microsoft najbol pomembna Nokijina obstoječa prodajna mreža in močno zaledje Symbian razvijalcev, za katere si obetajo prehod na Windows Phone platformo.

Ko je beseda nanesla na odnose z drugimi proizvajalci (HTC, Samsung, LG), je odgovor jasen, Nokia bo ob vstopu na trg z WP7 telefoni postala glavna, odnosov z obstojočimi in potencialnimi novimi partnerji pa ni želel pretirano komentirati, razen da upa na vzpostavitev zdravega ekosistema, kjer bo prostora (in seveda želje po sodelovanju) za vse.

V podobni megli pa nas pusti tudi pri vprašanju, kdaj bomo v Sloveniji ugledali Marketplace. Upa, da bo to prineslo partnertstvo z Nokio (Ovi Store podpira kupovanje s kreditnim karticam tudi v Sloveniji, kot ga podpirata Android Market in Applov App Store), ne more pa napovedati, kdaj bo na vrsti Slovenija. Sam bi rajši videl, da bi Microsoft dejansko kaj delal v tej smeri, ne samo upal, saj je nenazadnje Marketplace njihov in ne Nokijin ...

V strogo uradnem intervjuju je gospod Courtois tako veliko govoril a malo povedal, če ne drugo pa je zanimivo videti, kako "politične" so velike korporacije. Prebivalci tistih delov sveta, za katere Courtois ni odgovoren, bi dejali: "bussiness as usual".

vir: Delo.si

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1725
24. september 2013
Jean-Philippe Courtois: "Ne morem napovedati, kdaj bo na vrsti Slovenija."
Windows Phone 7