Jelly in Biz Stone

Roni Kordiš 10. januar 2014
/PublishingImages/jelly-app-hero.jpg

Biz Stone, soustanovitelj Twitterja, ki bi lahko mirno užival življenje, je že leto nazaj napovedal novo aplikacijo – Jelly. Ugibanja o tem, kaj bo prinesla aplikacija so bila velika, pred kratkim pa je bila aplikacija tudi predstavljena javnosti.

Jelly je platforma za postavljanje vprašanj in odgovarjanje preko vašega mobitela in Biz Stone stavi na to, da si ljudje, ki smo povezani med seboj, tudi radi pomagamo. Na prvi pogled bi pomislil, da je bila inspiracija v servisu Quora, ki je izjemno zanimiv in uspešen in je ravno tako namenjen vprašanjem in odgovorom. Vendar so pri Jellyu vpeljali novo komponento – fotografijo, ki naj bi predstavljala del vprašanja.

Jelly 

V Jelly se prijavite z vašim Twitter ali Facebook računom, naredite fotografijo in napišete vprašanje – medtem ko se sprehajate po ulici, ko najdete zanimivo rastlino, ko vas zanima nekaj, na kar vam lahko pomagajo odgovoriti vaši prijatelji iz teh dveh družbenih omrežij. Zastavite vprašanje in počakate na odgovor. Odgovor, ki ga prejmete je lahko besedilo, fotografija, ali pa povezava. Medtem pa lahko odgovarjate na vprašanja vaših prijateljev.

Jelly vprašanje 

Večni problem aplikacij je, da na začetku nimajo dovolj uporabnikov – ko sem se prijavil s svojim Twitter računom nisem videl niti enega vprašanja. Šele, ko sem povezal svoj Facebook račun, sem lahko videl, kako dejansko potekajo stvari. Kasneje se ta krog prijateljev širi, saj uporabnik vidi tudi vprašanja prijateljevih prijateljev.

Ali bo aplikacija uspešna?

Glede na to, da bo v parih dneh dobila veliko medijske publicitete, bo verjetno veliko uporabnikov preizkusilo aplikacijo. Ali ji bodo ostali zvesti pa je povsem drugo vprašanje. Sam sem skeptičen glede tega, kajti do sedaj še nisem odkril viralnega elementa, ki bi ga morala imeti vgrajenega. Ampak pustimo času čas.

Aplikacija je na voljo za iOS in Android.

 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
10. januar 2014
1938
8. september 2014
Jelly in Biz Stone
Android, iOS