kGoal - fitnes za intimne dele

Alenka Selčan 21. julij 2014
/PublishingImages/kGoal-hero.jpg

Uporabnost nosljive tehnologije je brezmejna, saj seže vse do najintimnejših predelov. Omenjali smo že pametno spodnje perilo in pametne kopalke, pa nosljiv nedrček, ki se odpre le zaljubljenim, tokrat pa segamo še globlje, saj predstavljamo kGoal, nenavadno napravo, ki ravno te dni zmagoslavno zbira podporo na Kickstarterju.

 

kGoal je interaktivni sistem za ženske, ki omogoča pravilno izvajanje Keglovih vaj. Keglove vaje so namenjene krepitvi mišic medeničnega dna, predvsem pa krepijo dve krožni mišici, ki nadzorujeta pretok urina in krčenje vagine. Sistem vaj je že v sredini prejšnjega stoletja razvil ginekolog Arnold Kegel, ki je po dolgoletni praksi ugotovil, da večina težav njegovih pacientk temelji na šibkih vaginalnih mišicah.

Kljub temu da Keglove vaje pomagajo tako ženskam po porodu kot tudi tistim, ki se borijo z inkontinenco, obenem pa odpirajo vrata v nov spekter užitkov v spolnosti, jih še vedno pozna premalo žensk, še manj pa je takih, ki jih znajo pravilno izvajati.

 

In znova lahko izrečemo hvala pametni tehnologiji, ki je tudi tokrat priskočila na pomoč. Sistem kGoal že širi glas o pomembnosti tako kočljive teme, kot je vaginalna rekreacija, hkrati pa omogoča, da njegove uporabnice izvajajo vaje redno in pravilno. Resda je za ta namen že dr. Kegel izumil pripomoček z imenom perineometer, a v dobi pametnih naprav je bilo le vprašanje časa, kdaj bo okorna zadeva dobila nadomestek, primeren za rabo v tretjem tisočletju.

Tudi ekipa Minna Life, start-up iz San Francisca, ki stoji za kGoalom, verjame, da je namen pametne tehnologije prav v tem, da nam olajša bivanje v zapletenem svetu. Dobri izdelki morajo omogočati tako intuitivno in nemotečo rabo, da jih komaj opazimo, in prav to naj bi veljalo tudi za kGoal.

kGoal je sistem, ki združuje telovadnico, trenerja in fizioterapevta v eni sami napravi. Domiselna oblika je primerna za vse ženske, ki bodo svoje dosežke lahko spremljale z lično in pregledno mobilno aplikacijo, s katero kGoal komunicira brezžično. V intimi in nadvse diskretno bodo lahko interaktivno spremljale tudi dnevnik kakovosti svoje vadbe, ki jo bodo zavoljo preproste in zabavne rabe sistema kGoal nemara izvajale pravilneje in pogosteje, kot so to počele doslej.

 

S svojo Kickstarter kampanjo je ekipi Minna Life že uspelo podvojiti svoj zastavljen finančni cilj. Kar nekaj srečnic si je tega osebnega trenerja zagotovilo po akcijski ceni za slabih sto ameriških dolarjev. Če je tudi vas zamikalo, da bi odslej redno rekreirale tudi najintimnejše dele, ne oklevajte in si za dvesto dolarjev priskrbite kar dva kGoala - enega zase in enega za svojo najboljšo prijateljico.

kickstarter.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
21. julij 2014
2116
22. julij 2014
kGoal - fitnes za intimne dele
iOS, Android