Kaj bi danes kuhali? Poiščite recept v priljubljenih aplikacijah

Renata Anžič Trtnik 14. oktober 2020 Čas branja članka: 7 min
/PublishingImages/kuhanje-anzic-okt20-hero.jpg

Tudi vi radi jeste? Kaj pa prebirate recepte za slastne jedi? Verjetno je še vedno čar listati po kuharskih knjigah, si z lističi označevati recepte priljubljenih in preizkušenih jedi ter si zapisovati opombe. Z mobilnikom ali tablico imamo dostop v skorajda neskončne baze receptov, ki nam prihranijo knjižne police in brskanje po knjigarnah za novimi kuharskimi knjigami. Poleg tega pa še sproti lahko sestavljamo jedilnik, ko z nakupovalnim vozičkom švigamo po trgovini in vanj zlagamo potrebne sestavine. Tukaj je nekaj priljubljenih aplikacij, med katerimi bo vsakdo našel kaj zase.

BBC Good Food (za Android in iOS)

BBC-jeva produkcija ne temelji le na televizijskem programu. Ne boste verjeli, ampak ponuja tudi ogromno bazo podatkov z več kot 10.000 recepti. Do njih dostopate prek aplikacije BBC Good Food. Aplikacija združuje tako recepte uporabnikov kot preizkušene recepte ekipe BBC Good Food in slavnih kuharjev. Ko si ustvarite račun, lahko shranjujete najljubše recepte, ocenjujete, sledite zadnjim kuharskim trendom, delite najljubše recepte s prijatelji ... Videi vas korak za korakom vodijo do slastnega rezultata, vas tudi kaj novega naučijo, navdihnejo in iz vas naredijo pravega šefa domače kuhinje.

Oh She Glows (za Android in iOS)

Po oceni New York Timesa je Angela Liddon najbolj prodajana avtorica kuharskih vsebin, njen blog OhSheGlows.com pa zmagovalec v svoji kategoriji. Hrana za dušo, zdravje, telo, brbončice – kaj več bi si lahko še želeli! Vrhunske fotografije jedi so prava paša za oči. Kaj aplikacija ponuja? Več kot 140 receptov jedi rastlinskega izvora in tudi 120 receptov za brezglutenske obroke. Vsak recept vsebuje kratek opis, navodila, nasvete in prehranske informacije. Recepte, ki so vas prepričali s končnim izdelkom, označite kot priljubljene, in kadarkoli jih lahko spet »pokličete« na razpolago. Podrobno iskanje vam omogoča iskanje receptov na podlagi podatkov o prehranskih zahtevah (diete) in alergijah, sezoni, vrsti jedi ...

 

Paprika (za Android in iOS)

To je aplikacija za upravljanje receptov. Kaj to pomeni? Pomeni, da jo lahko uporabljate za shranjevanje receptov, ki jih najdete na spletnih straneh po vsem internetu. Lahko celo dodate svoje, medtem ko aplikacija omogoča tudi sestavljanje seznamov živil, načrtovanje obrokov in shranjevanje priljubljenih načrtov obrokov kot menijev. Aplikacija je zelo koristna tudi pri kuhanju, saj vam omogoča, da sestavine prilagodite velikosti obrokov, označite sestavine, ki ste jih že uporabili, in nastavite čas kuhanja. Spremlja tudi, katere sestavine bodo kmalu pošle in morate zalogo obnoviti.

Hippie Lane (za Android in iOS)

Ste tudi vi eden tistih, ki ima dva želodca? Enega za običajno hrano, drugega pa samo za sladice? Potem berite dalje. Hippie Lane je aplikacija, ki bo pomirile sladke duhove, vendar na bolj zdrav način. Morda se boste celo odvadili kupovati in pred sabo po žepih skrivati čokoladice in piškote, ki si jih nagrebete tik pred blagajno v trgovini. Aplikacija vas bo okužila z recepti za zdrave veganske sladice, od piškotkov do poročnih tort. Recepti se prav tako izogibajo uporabi belega sladkorja, pšenici oziroma glutenu, mleku in gensko spremenjenim živilom. Uporabna je tako za čiste začetnike kot profesionalne peke slaščic. V naboru so recepti za pečene in presne sladice, na voljo pa je tudi nekaj receptov za bolj »resne« jedi.

Allrecipes Dinner Spinner (za Android in iOS)

Namen te aplikacije je, da vam ni potrebno najprej dirjati v trgovino. Recepti temeljijo na filozofiji pospravljenega hladilnika. To je tudi skupnost, družabni portal, kjer je prek 50.000 receptov iz domače kuhinje in ne receptov imenitnih restavracij in slavnih kuharskih imen. Uporabniki delijo mojstrovine iz domače kuhinje, skupaj rešijo kakšno zagato, komentirajo itd. Na voljo je tudi prek 1.000 videov, ki vas počasi in pregledno peljejo od sestavin do končne jedi. Preostale funkcije pa so si bolj ali manj podobne z drugimi aplikacijami za kuharske podvige.

Ne pozabite povabiti prijateljev, saj je hrana v dobri družbi okusnejša. Pa dober tek!


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
14. oktober 2020
5402
14. oktober 2020
Kaj bi danes kuhali? Poiščite recept v priljubljenih aplikacijah