Kaj bi dobili, če bi združili iPhone in Samsung Galaxy S III?

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/iSung-580-75.jpg

Kateri telefon je najboljši? Odgovor ni enostaven! Eni prisegajo na Android, drugi na iPhone, nekateri ostajajo zvesti celo Nokii. Gotovo pa se lahko vsi strinjamo o tem, da ima vsak telefon kakšno funkcionalnost, ki si jih potihem želimo lastniki drugih modelov. Kakšen pa bi bil rezultat, če bi v eno napravo združili dva trenutno najbolj zaželena pametna telefona?

Na strani TechRadar so se tako kot mnogi že malo naveličani vseh tožarjenj med proizvajalci pametnih telefonov. Ob predstavitvi novih različic mobilnih operacijskih sistemov lahko tako ali tako vedno znova ugotavljamo, da se vsi vsaj deloma zgledujejo po vseh ostalih. Kakšne telefone pa bi imeli, če bi najbolj uspešni proizvajalci zakopali bojno sekiro in začeli med seboj sodelovati?

TechRadar je na to vprašanje poskusil odgovoriti z videom, ki združuje (po njihovem mnenju) najbolj zanimive lastnosti novega Androidnega paradnega konja Samsung Galaxy S III in še ne izdanega Applovega iPhone 5. Hibrid so poimenovali iSung Galaxy 5, ogledaš pa si ga lahko v spodnjem videu.

Po obliki bi se ta hibriden telefon zgledoval po prototipih ohišja domnevnega iPhone 5, katerega slike zadnje čase krožijo po spletu. Barvni elementi na sprednji in zadnji strani bi imeli modro barvo novega Galaxyja ("pebble blue"). Ob klasičnem fizičnem iPhone gumbu Domov pa bi dodali še kapacitivna gumba za Menijske možnosti in Nazaj, ki so značilni za Samsungove Android telefone.

Osnova operacijskega sistema bi bil Applov iOS, vendar bi telefon imel opazno večji zaslon, na katerem bi svoje mesto našlo več aplikacij hkrati. Pri hitrosti in zmožnostih bi se kamera zgledovala po Galaxy S III, dodaten prostor za slike pa bi zagotavljala reža za spominske kartice Micro SD, ki jih mnogi pogrešajo na iTelefonih. Za izmenjavo datotek bi lahko uporabljali tehnologijo NFC, ki jo prav tako iNaprave še ne podpirajo. Od Samsungovega Galaxyja bi si telefon sposodil tudi možnost predvajanja videov čez poljubno aplikacijo ("Pop up play" na SGSIII).

Koncept telefona iSung

Vir: TechRadar

Vsekakor zanimiv predlog, čeprav nekako dvomim v to, da bomo kdaj dočakali tovrstno sodelovanje med Applom in Samsungom, pa čeprav Samsung Apple zalaga s strojnimi komponentami za iNaprave. No, upamo pa lahko nato, da se bodo kmalu nehala pretirano agresivna tožarjenja med obema mobilnima gigantoma, ki so v ZDA povzročila celo začasno prepoved prodaje telefona Samsung Galaxy Nexus.

Kakšen pa bi bil tvoj idealen hibriden telefon? :)

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
377
24. september 2013
Kaj bi dobili, če bi združili iPhone in Samsung Galaxy S III?