Kaj imajo skupnega popotnik, potovanje, privilegij in pamet?

Renata Anžič Trtnik 20. april 2022 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/turisticno-zavarovanje-brezskrbni-anzic-apr22-hero.jpg

Saj ste verjetno že slišali, da je potovanje edina stvar, ki jo kupimo in smo zaradi tega bogatejši. Ne glede na to, kaj vam je na potovanjih ljubo, kakšno vrsto potovanja si izberete, ali je prijetno ali morda ne gre vse tako, kot ste si želeli, vedno odpre vrata za nova spoznanja o svetu, življenju, drugih in sebi.

Vaše izkušnje, vse novo, kar preizkusite, in kakovosten čas, ki ga preživite s seboj, naravo in s sopotniki, vse to prispeva k vašemu življenju več in bolj, kot bi lahko denar. S potovanj se boste vrnili z iskreno hvaležnostjo za to, kar imate, in vse čudovite kraje, ki nam jih nudi ta svet, da jih lahko odkrivamo.

Kaj pa je najboljši del potovanja? No, to je popolnoma odvisno od vsakega posameznika. Nekateri potujete zaradi avanture, drugi iz užitka, tretji spoznavanja kulture ... Razlogi, da se odločimo za neko potovanje, za seboj potegnejo drugačno načrtovanje poti, preživljanje časa, vsebino kovčka, drugačne informacije o sami poti in želenih destinacijah.

Kakšen popotnik si pa ti?

Če morda še niste povsem prepričani, kakšen tip popotnika ste oziroma kaj bi vas na potovanju najbolj navdušilo, smo vam pripravili opis štirih tipov popotnika. Povsem možno je, da se boste našli v vsakem malo, a po tehtnem premisleku boste v enem bolj prepoznali sebe kot v preostalih. Vprašajte se, kam bi odšli, če bi vam morda nekdo ponudil, da vam vse plača, le odločiti se morate v nekaj sekundah. ;)

Brezskrbni hedonist

Se vidiš, kako že tretjič sloniš na točilnem pultu, se pozibavaš ob veselih ritmih, z bosimi nogami podrsavaš po mivki in ob čakanju na koktajl zreš v turkizno modro morje? Šelestenje borovcev ali palm, prav vseeno je, glavno, da so možgani na off, udobje in sprostitev pa na prvem mestu. Vse, kar še paše v ta opis, je iskanje top žurerskih točk, za malce odklopa ali romantiko raziskovanje samotnih plaž, kakšen surferski podvig ter maska in plavutke.

Zaljubljen v naravo

Kje te najdejo? Povsod, kjer se lahko čudiš, kakšne naravne lepote so na našem planetu. Morda boš občudoval na safariju velikih pet, se potapljal na koralnih grebenih ali plaval z delfini, prespal pod svodom zvezd v puščavskem pesku, se čudil silovitosti Niagarskih slapov, vandral med riževimi polji ali z mačeto klestil rastje v amazonski džungli, ko se boš prebijal k majevskim piramidam. Kako te prepoznajo? Vstajaš zgodaj, izogibaš še množicam glasnih turistov, okoli vratu imaš fotoaparat. Kot pravi Indiana Jones iščeš tudi še neodkrite kotičke.

Navdušen pohodnik in adrenalinski odvisnik

Prisegaš na udobno obutev, s katero boš prehodil ogromno kilometrov po gorskih slemenih najbolj odmaknjenih kotičkov, kjer ne srečaš veliko ljudi. Poleg nahrbtnika imaš še pohodne palice, kapo ali klobuk in fotoaparat. Ko si zaželiš še bolj pospešiti srčni utrip, se spustiš s čolnom po divjih brzicah, po jeklenici nad peklenskim prepadom, pripet na elastiko skočiš v globel ali skočiš iz letala in po nekaj sekundah prostega pada sprožiš padalo. Kaj pa praviš na hranjenje morskih psov ali divjo vožnjo z džipi po visokih puščavskih sipinah?

Mestni potepuh

Te poživlja mestni vrvež? V mestu si kot riba v vodi. Zemljevid ali sodobne aplikacije na mobilniku, vedno nekaj iščeš, pogosto kam zatavaš. Brez posebnega pritoževanja stojiš v vrstah za vstopnice za muzikal, muzej, razstave ... Rad zaviješ v kavarne, bare, gurmansko pohajkuješ od bistroja do restavracije z Michelinovimi zvezdicami. Rad objavljaš atraktivne fotografije na socialnih omrežjih, si ogledaš znamenite stavbe, se popolnoma prepustiš utripu mesta, kjer si.

kupi


Kaj imajo skupnega popotnik, potovanje, privilegij in pamet?

Vse te besede se začnejo s črko p, poleg tega pa za njimi stoji zavarovanje. Pametno zavarovanje, ker je pametno pomisliti na vse. Prav vseeno je, kam jo mahnemo in za koliko časa, naj bo to le enodnevni izlet, podaljšan konec tedna ali nekajmesečno raziskovanje sveta. Naj bo to le skok čez mejo ali treking po nepalskih vršacih. Nezgode in nevšečnosti se dogajajo, nikoli ne vemo, kdaj bomo potrebovali zdravstveno pomoč.

Že res, da je evropska kartica zdravstvenega zavarovanja najmanj (potuješ le čez mejo v bližnje države), za kar moramo nujno poskrbeti, vendar v veliko primerih ta ne zadostuje. Pred odhodom v tujino ne smemo pozabiti na turistično zavarovanje. Ste vedeli, da registrirani uporabniki Telekoma Slovenije lahko izkoristijo privilegij, da lahko edini sklenejo edino zares pametno turistično zavarovanje? Zato vedno in kamorkoli potujejo brezskrbno, ob tem pa ostanejo #povezani in #nikolisami. Pa še to: če bomo nazaj prej kot v eni uri, se nam zavarovalna premija sploh ne bo obračunala. Krasno, kajne!

Katero zavarovanje izbrati in pri kateri zavarovalnici je precejšen zalogaj v poplavi ponudb. Sploh ker običajno to počnemo zadnji hip. Obstaja pa preprosta, hitra in ugodna rešitev za naročnike mobilnih storitev pri Telekomu Slovenije. V sodelovanju z Zavarovalnico Sava so ustvarili turistično zavarovanje Brezskrbni, ki je edinstveno na slovenskem zavarovalniškem trgu. Njegova posebnost je, da plačamo toliko, kolikor porabimo.

Kaj to pomeni? Naročnik zavarovalnega paketa Brezskrbni plača glede na dejansko število dni, ko je v tujini. Zavarovanje se aktivira na daljavo, zavarovalna premija pa se obračuna samodejno za čas, ko je mobilna številka prijavljena v omrežjih tujih operaterjev. Tako naročnik plača po koncu potovanja z računom za komunikacijske storitve. Premiji sta zares ugodni: če gremo v svet sami, nas bo zavarovanje stalo 0,99 €/dan, če pa potujemo z družino, je premija 2,48 €/dan. Za sklenitev zavarovanja morate biti registrirani uporabnik Mojega Telekoma, več informacij o zavarovanju Brezskrbni pa dobite na spletni strani Zavarovalnice Sava.

Ni pomembno, kam jo mahnemo in kdaj, pomembno pa je, da poskrbimo za zavarovanje!

 

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
20. april 2022
5902
25. april 2022
Kaj imajo skupnega popotnik, potovanje, privilegij in pamet?