Kaj novega je prinesel Android 9 Pie?

Tehnik 16. avgust 2018
/PublishingImages/android9-avg18-hero.jpg

Google je v teh dneh izdal novo različico Androida, ki se imenuje Android 9 Pie. Spodaj smo zapisali nekaj najzanimivejših novosti, ki jih ta nova različica Androida prinaša.

Večja varnost: Android 9 Pie se bolje bori proti neželenemu vohunjenju aplikacij.

 

Obračanje slike po želji: Ko napravo postavite iz pokončnega v vodoraven položaj, se pojavi ikona, s katero lahko sistemu ukažete, naj sliko postavi v vodoraven položaj. Prek iste ikone je mogoče sliko nato ponovno obrniti pokončno, ko napravo postavite spet navpično.

Predvidevanje aplikacij/akcij: Android 9 Pie na podlagi umetne inteligence predvideva, katere aplikacije oziroma akcije bi radi uporabljali oziroma izvajali v določenem trenutku. Priporoči vam jih na posebnem mestu v spisku vseh aplikacij.

 

Upravljanje z drsanjem: Do spiska nazadnje odprtih aplikacij in do spiska vseh aplikacij lahko v Androidu 9 Pie pridete z drsanjem prsta v spodnjem delu zaslona (podrsati je treba od novega gumba, ki je spodaj, navzgor). Z drsanjem prsta v desno v spodnjem delu zaslona lahko hitro odprete nazadnje odprte aplikacije.

 

Izdelava zaslonskih slik: V že poznanem meniju, prek katerega lahko napravo znova zaženete ali ugasnete, je sedaj dodana možnost za izdelavo zaslonskih slik.

Izboljšan predel z obvestili: Predel z obvestili prikaže več vsebine od aplikacij za komunikacijo in ponudi predhodno napisane odgovore. V Androidu 9 Pie lahko prek predela z obvestili tudi hitro odprete stran z nastavitvami za obvestila.

 

Podpora za zavihke: Android 9 Pie podpira zavihke, ki so v zgornjem delu zaslona.

Omejevanje časa uporabe aplikacij: Če se določene aplikacije v Androidu 9 Pie prepogosto uporabljajo, je mogoče čas njihove uporabe omejiti.

Vira: youtube.com, android-developers.googleblog.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
16. avgust 2018
4138
16. avgust 2018
Kaj novega je prinesel Android 9 Pie?
Android