Kaj o SP v Braziliji smo iskali na Googlu?

Tehnik 18. julij 2014
/PublishingImages/google-sp-brazilija-hero.jpg

Svetovno prvenstvo v nogometu je končano in sedaj je čas za takšne in drugačne analize. Svojo je naredil tudi ameriški gigant Google. V njej je ugotavljal, kaj v zvezi s prvenstvom smo najbolj iskali na iskalniku Google. Poglejmo si nekatere zanimive izsledke.

Najbolj iskana tekma

Najbolj iskana tekma je bila tekma med Nemčijo in Brazilijo, ki se je, kot verjetno veste, končala z neverjetnih 7:1 za Nemce. Na drugo mesto se je uvrstil obračun Španije in Nizozemske, na katerem smo videli izjemen gol Nizozemca Robina van Persia z glavo in zmago njegove ekipe s 5:1. Na tretjem mestu najdemo tekmo med ZDA in Belgijo, ki se je končala z 2:1 v korist slednjih.

Meme, meme

Pri »memejih« o igralcih je bil pričakovano najbolj iskan kanibalski Urugvajec Luis Suarez. Drugo mesto je pripadlo Američanu Timu Howardu, tretjega pa je zasedel Nizozemec Arjen Robben.

"You shall not pass"

Med vratarji je bil najbolj iskan Mehičan Guillermo Ochoa. Simpatije je požel predvsem zaradi svoje nadzemeljske predstave proti Braziliji. Na drugem mestu najdemo prej omenjenega Tima Howarda, na tretjem pa Nemca Manuela Neuerja.

 

Nogomet v ZDA

Čeprav se priljubljenost nogometa v ZDA že nekaj časa povečuje, imajo tamkajšnji prebivalci še vedno precej raje športe, kot so ameriški nogomet, košarka, baseball in hokej. Se pa njihovo zanimanje za nogomet izjemno poveča, ko gre za svetovna prvenstva. Kot pravi Google, so desetkrat bolj iskali spletne strani, povezane s svetovnim prvenstvom, kot spletne strani, povezane s končnico košarkarske lige NBA.

Najbolj iskana enajsterica

Google je sestavil enajsterico igralcev, ki so bili na posameznem igralnem mestu najbolj iskani. Sestavljajo jo Tim Howard (ZDA), Thiago Silva (Brazilija), David Luiz (Brazilija), Atsuto Uchida (Japonska), Gonzalo Jara (Čile), Neymar (Brazilija), Sami Khedira (Nemčija), Andrea Pirlo (Italija), Arjen Robben (Nizozemska), Cristiano Ronaldo (Portugalska) in Lionel Messi (Argentina).

Za konec še zanimiva informacija. Uporabniki smo v iskalnik Google vpisali več kot 2,1 milijarde vnosov, povezanih s prvenstvom.

Vir: googleblog.blogspot.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. julij 2014
2112
22. julij 2014
Kaj o SP v Braziliji smo iskali na Googlu?
Android, iOS, Windows Phone 8