Kaj pa rekreacija?

Alenka Selčan 23. september 2013
/PublishingImages/rekreacija-aplikacije.jpg

Pomlad. Končno. Ljubitelji zimskih športov ali zagrizeni rekreativci, ki jim niti snežni metež ne prepreči obiska fitnesa, bodo soncu kmalu ponosno pokazali svoja športna telesca, najbrž pa je med nami dosti takih, ki smo se v sivih mesecih nekoliko zanemarili. Ni še prepozno, da se spopademo s posledicami, ki jih je prineslo zimsko spanje. Na srečo nam za to ni treba najemati osebnega trenerja, saj je na voljo zadosti aplikacij in pametnih pripomočkov, ki spodbujajo h gibanju.

rekreacija aplikacije

O zapestnicah UP smo že pisali in videti je, da gre tem nadomestnim mamam bolje, kot je kazalo na začetku. Do nedavnega so lahko z njihovo pomočjo svoje spanje, gibanje in prehranjevalne navade spremljali zgolj uporabniki iOS, ravno te dni pa je podjetje Jawbone najavilo, da UP odslej deluje tudi na Androidu 4.0 in je na voljo tudi v Evropi.

Če razmišljate o teku, a zato nimate dovolj volje, vas bo nemara spodbudila aplikacija RunKeeper, ki je v začetku letošnjega leta z novo nadgradnjo požela precej pozornosti. Že 16 milijonov ljudi, ki so uporabniki bodisi iOS bodisi Android, s to lično aplikacijo odčitava GPS-lokacijo in meri razdaljo, čas, porabljene kalorije, srčni utrip, skratka vse informacije, ki so pomembne za kakovostni trening.

Aplikacija Loose it! je namenjena tistim, ki verjamejo, da je štetje kalorij in podpora sotrpečih v dietnem peklu pravi način za preoblikovanje telesa. Aplikacija je zastonj za uporabnike obeh najpopularnejših operacijskih sistemov in če vam stalno razmišljanje o hrani ne ustvarja dodatnega apetita, je to morda prava rešitev za vas. Tudi če ne boste izgubili kilogramčka ali dveh, nič ne de, saj si boste pridobili krog prijateljev s podobnimi težavami.

Morda pa menite, da se vas vsa ta obsesija s špartansko postavo, ki ima raje radiatorčke namesto pudinga, ne tiče? Pa spremenimo strategijo in poskusimo takole: vgnezdite se v kavč in si naročite porcijo vaše priljubljene hitre prehrane. Medtem, ko čakate na TV-piknik, si pripravite še zbirko filmov, tokrat na temo zombijev. Namesto serije Walking dead vam priporočam ponoven ogled filma Zombieland, ob katerem se boste spomnili, kaj je prvo načelo preživetja med živimi mrtveci. Že veste? No, smo že na pol poti k uspehu. Po siesti smuknite v trenirko, nataknite superge in ... saj res, še prej na svoj mobitel naložite Zombies, Run! in nedvomno se bo pokadilo pod vašimi nogami. Po osmih tednih boste kot za šalo tekli 5 km na dan in če ne drugega, tako povečali verjetnost, da preživite tudi v primeru najstrašnejše apokalipse.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
180
17. marec 2014
Kaj pa rekreacija?
Android, iOS