Kaj prinaša Nexus 3?

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/ice-cream-sandwich-nexus.jpg

Google je že pred časom oznanil, da bo z novo verzijo Androida Ice Cream Sandwich združil telefonsko in tablično različico. Seveda je logično, da z novo različico Android operacijskega sistema pride novi Nexus - Googlov razvojni Android telefon. Prva dva Nexusa sta bila res skoraj izključno namenjena razvijalcem. Prvi je bil ogromen kot opeka, medtem ko je bil drugi že veliko lepši - njegov brat je HTC Desire.

Kako bo Nexus 3 boljši od sedanje generacije?

  1. Nvidia Tegra 3 - Nvidia je že pred časom potrdila, da tesno sodeluje z Googlom in da pripravlja nekaj velikega. Nvidia je tudi že oznanila nove zmožnosti Tegre 3. To bo prvi mobilni procesor s štirimi jedri in grafični procesor z 12 jedri, vse v enem čipu. Tegra 3 bo kar 5x hitrejša od svoje predhodnice Tegre 2. Grafični procesor bo porabil zelo malo energije. Procesor bo zmožen predvajati video v HD ločljivosti 1080p.
  2. Android Ice Cream Sandwich - Google obljublja, da bo naslednja različica Android operacijskega sistema nekaj, kar še nismo videli nikjer drugod. Predvsem se bodo osredotočili na združeno Android izkušnjo iz pametnih telefonov, tabličnih računalnikov in Google TV. Novosti bodo kot je sledenje tvoji glavi in ko boš govoril/a v kamero, bo ta avtomatsko približala.
  3. NFC podpora - NFC ali Near Field Communication tehnologija je še zelo mlada. Google ima naslednje leto zelo velike načrte z njo, saj je že predstavil svojo novo storitev Wallet. Plačevanje z bežnim dotikom telefona vse bolj postaja realnost. Google pričakuje, da bo naslednje leto nastala poplava telefonov z NFC čipi.

Nexus 3 bo zagotovo moral izpolniti visoka pričakovanja Android uporabnikov. Res pa je, da bo to še zmeraj Android telefon za razvijalce, saj prav Nexus serija dobi najprej najnovejše Android posodobitve direktno od Googla.

Vir: AndroidAndMe
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
775
24. september 2013
Kaj prinaša Nexus 3?
Android