Kaj storiti, ko na blagajni ugotovite, da ste pozabili denarnico

Nina Križaj 4. december 2017
/PublishingImages/moneta-mt-nagradna-hero.jpg

Ko gremo od doma, s sabo vedno vzamemo ključe, denarnico in mobitel. Medtem ko mobitela zagotovo ne pozabimo, saj - roko na srce - nanj pogledujemo vedno in povsod, se večkrat zgodi, da doma ostane denarnica. Tega pa se žal zavemo šele takrat, ko nekdo od nas zahteva plačilo. Zadrega je velika, očitajoči pogledi pa nam močno dvignejo pritisk. Naslednjič, ko se vam to zgodi, ohranite mirno kri, saj situacijo lahko rešite z mobitelom. Ta je namreč z uporabo Monete tudi vaša denarnica. Poglejmo si nekaj najpogostejših situacij, ki jih Moneta reši zelo elegantno.

Največja nočna mora: brez denarja na romantični večerji ali poslovnem kosilu

Si predstavljate, da simpatijo povabite na prvi zmenek, a doma pozabite denarnico? Ali pa s svojo boljšo polovico praznujete posebno obletnico, a ugotovite, da ne morete plačati računa? Morda še huje, da ste svoje poslovne partnerje povabili na kosilo, kjer morate narediti dober vtis, nakar ugotovite, da vas denar čaka v pisarni. Ker pomivanje posode namesto plačila najbrž ne bo prišlo v poštev, bo situacijo rešila Moneta. Mnogo restavracij že omogoča plačevanje z Moneto, zato bo postopek plačila preprost in nihče ne bo vedel za vaše skrbi. No, pa tudi če denarnice niste pozabili, a bi radi vstopili v dobo mobilnega plačevanja, boste z Moneto zagotovo več kot zadovoljni.

Klasična »napaka«: šele ko smo natočili gorivo, smo ugotovili, da nimamo denarnice

Da, to je zelo pogost scenarij na bencinskih črpalkah. In kaj to pomeni? Od vas sicer ne bodo zahtevali, da vrnete gorivo, boste morali pa tam pustiti osebni dokument in se vrniti domov po denarnico. Hm, osebni dokument? Kaj pa če je ta tudi v denarnici? Zapletom kar ni videti konca, s tem da vam bo to vzelo še veliko časa, saj boste morali domov po denarnico in nato spet nazaj na bencinsko črpalko. Še dobro, da je to stvar preteklosti. Zadrego rešite hitro in enostavno in raje uporabite mobitel. Plačajte z Moneto in se brezskrbno odpeljite naprej. V Sloveniji večina bencinskih črpalk že omogoča plačevanje z Moneto.

Ko za las ujameš avtobus, a v naglici ni bilo časa napolniti Urbane

Dilema – zamuditi avtobus ali se peljati brez vozovnice? Nič od tega, saj lahko vožnjo plačate tudi, ko ste že na avtobusu. Če ste pozabili napolniti svojo kartico Urbana oziroma se ta nahaja v denarnici, ki ste jo pozabili doma, lahko preprosto plačate z mobitelom. To je mogoče kar direktno prek Monete ali pa morate imeti na mobitelu naloženo aplikacijo Urbana, ki jo toplo priporočamo, saj vam omogoča tudi druge storitve. Dobroimetje na vaši mobilni Urbani preprosto napolnite z Moneto, izberete želeni znesek in ta se vam že v naslednjem trenutku naloži na Urbano, vi pa lahko plačate vožnjo.

Parkiranje za dve uri stane 80 centov, avtomat ne vrača denarja, vi pa brez drobiža

Na pomoč vam spet priskočijo vaš mobitel, aplikacija Urbana in Moneta, vaši zavezniki, ko pred parkomatom nimate časa za iskanje drobiža. Parkirnino lahko plačate na dva načina: direktno prek Monete ali pa prek Urbane. Če se odločite za zadnjo in na njej nimate dobroimetja, nič hudega. Postopek je enak kot pri kupovanju avtobusne vozovnice: račun napolnite z Moneto, izberete želeni znesek in ta se vam že v naslednjem trenutku naloži na Urbano, vi pa lahko plačate parkirnino.

Ste se prepoznali v zgornjih situacijah in ste navdušeni nad Moneto?

Z Moneto plačujejo že številni uporabniki, ki prisegajo na udobno mobilno plačevanje. Je namreč nakupovalni pripomoček, ki vas spremlja čisto povsod ter omogoča plačevanje na različnih plačilnih mestih. Kot vidite, z Moneto lahko plačate različne izdelke oziroma storitve: vozovnico za avtobus, večerjo ali gorivo, pa tudi vlak ali kar turistični aranžma, izdajo osebnih dokumentov, vstopnice za koncerte, galerije in operne predstave, tehnično opremo, oblačila in obutev ali vplačate Loto in podobno. Moneta omogoča plačevanje tudi višjih zneskov. Na več kot tisoč plačilnih mestih lahko namreč plačujete z Moneto, seznam si oglejte tukaj.

Rešite kviz in prejmite dobroimetje na vašo Moneto

Obiščite SiolNet, rešite kviz in se preizkusite v poznavanju trikov, ki vam jih omogoča Moneta. Nagrada je več kot privlačna in vam bo v prihajajočih prazničnih dneh zagotovo koristila.

 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
4. december 2017
3765
4. december 2017
Kaj storiti, ko na blagajni ugotovite, da ste pozabili denarnico