Kako omogočimo push e-sporočila za Gmail na iOS napravi

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/IMG_0315.jpg

Nastavljanje Gmail ali Google apps e-mail naslova je na iOS napravah dokaj enostavno opravilo. Vendar, če Gmail račun nastavimo tako, da kliknemo ikono "Google Mail", e-sporočil ne bomo dobili v trenutku, ko prispejo na naš e-naslov. Nastavimo lahko preverjanje e-pošte na 15, 30, 60 minut ali pa ročno.

Osebno sem takšne vrste človek, da imam rad takojšnje obvestilo o novem e-sporočilu, zato se bomo naučili tudi to. Prvo stvar, ki jo moraš storiti je, da klikneš ikono "Settings", nato izbereš "Mail, Contacts, Calendars" in nato "Add account...". Pokazale se ti bodo sledeče opcije.

Namesto, da bi izbral/a ikono "Google Mail", izberi ikono "Microsoft Exchange", kjer so polja: "Email", "Domain", "Username", "Password" in "Description". Polji "Email" in "Username" sta enaki, medtem, ko polja "Domain" ni potrebno izpolnjevati. Ko zaključiš, v desnem zgornjem kotu pritisni "Next", zdaj se ti bo na vrhu izpisalo "Verifying", kar zna trajati nekaj časa.

Ko bo naprava uspela preveriti vse potrebno, se ti bo pojavilo še eno dodatno polje "Server", tja vpiši "m.google.com" (brez narekovajev). Spet potrdi s pritiskom na gumb "Next" v desnem zgornjem kotu.

Če se je vse pravilno izvedlo, se ti bo odprla naslednja stran, na kateri določiš, katere storitve želiš, da se sinhronizirajo s tvojo iOS napravo. Te storitve so "Mail", "Contacts" in "Calendars".

Ko si si izbral vse želene storitve, v desnem zgornjem kotu klikni "Save". Od zdaj naprej boš prejemal/a vsa sporočila v skoraj realnem času. Opazil sem tudi, da včasih prej dobim e-sporočila na iNapravi kot pa na računalniku. Definitivno zanimivo.

Obstaja tudi nekaj slabih strani push sporočil, ki jih moram omeniti. Push sporočila bodo baterijo izpraznila nekoliko hitreje, kot če bi imel/a nastavljeno na metodo "Fetch". Kot lahko opaziš, tudi nimaš več opcije, da bi lahko sinhroniziral svoje "Google Notes". Slednje lahko enostavno popraviš, tako da greš nazaj na dodajanje novega računa, ki ga nastaviš skozi "Google Mail" postopek.

Če si "Google Apps" uporabnik, moraš svojega administratorja opozoriti, naj na strani za upravljanje vaše domene, omogoči sinhronizacijo za e-mail po naslednjem postopku: Settings -> Mobile -> Označi kvadratek "Enable Google Sync for users". Nato namesto Gmail naslova v zgornjem postopku uporabi e-mail tvojega "Google Apps" naslova.

Uporabljaš na svoji iOS napravi Push sporočila?

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
934
24. september 2013
Kako omogočimo push e-sporočila za Gmail na iOS napravi
iOS