Kako z mobitelom brskati po svojem osebnem računalniku?

Tehnik 28. februar 2018
/PublishingImages/chrome-app-remote-hero.jpg

Ste vedeli, da lahko po svojem osebnem računalniku brskate tudi na daljavo z mobitelom, ki ima Android? Marsikdo tega ne ve. Vse, kar potrebujete, da boste lahko to počeli, je mobilna naprava in nekaj programske opreme, ki jo je treba namestiti na mobilno napravo in osebni računalnik.

V tem članku vam bomo natančno razložili, kako lahko vzpostavite povezavo med vašo mobilno napravo in osebnim računalnikom in slednjega nato upravljate na daljavo. Celoten postopek, ki vam bo omogočil upravljanje računalnika na daljavo, ni preveč zahteven, zato verjamemo, da vam bo povezava uspela.

Pa si kar poglejmo, kaj morate storiti.

Postopek do povezave:​

 • 1. Najprej se morate na osebnem računalniku prek brskalnika Chrome odpraviti na spletno stran https://remotedesktop.google.com/access.
 • 2. Na omenjeni spletni strani morate nato klikniti na okrogel moder gumb s puščico in v prikazanem oknu s klikom na »Dodaj razširitev« še dovoliti brskalniku, da namesti razširitev Chrome Remote Desktop.
 •  

 • 3. Ko se bo razširitev namestila, na omenjeni spletni strani kliknite na moder gumb z napisom »SPREJMI IN NAMESTI« in dovolite namestitev nove programske opreme.
 • 4. Za tem na omenjeni spletni strani izberite ime za vaš osebni računalnik in pritisnite na moder gumb z napisom »NAPREJ«. Pod imenom, ki ga boste izbrali, bo vaš računalnik viden na vaši mobilni napravi.
 •  

 • 5. Na novi strani morate nato določiti kodo PIN, ki mora imeti vsaj 6 številk. S to kodo se boste pozneje lahko povezovali z mobilne naprave na osebni računalnik. Ko boste kodo določili, kliknite na moder gumb z napisom »ZAŽENI«, da dovolite, da se na vaš računalnik namesti potrebno programsko orodje.
 • 6. Za tem primite v roke svojo mobilno napravo in nanjo namestite aplikacijo z imenom Oddaljeno namizje za Chrome (angl. Chrome Remote Desktop).
 • 7. Aplikacijo Oddaljeno namizje za Chrome nato odprite. Na njenem osnovnem zaslonu bi se vam moral prikazati vaš osebni računalnik oziroma ime vašega osebnega računalnika, ki ste ga vnesli v enem od prejšnjih korakov.
 •  

 • Nasvet: Če se vam na osnovnem zaslonu aplikacije Oddaljeno namizje za Chrome ne prikaže vaš osebni računalnik oziroma ime vašega osebnega računalnika, preverite, ali se vam je aplikacija povezala samodejno z vašim Googlovim računom, ki ga uporabljate na mobilni napravi (če ga ne, ga morate začeti). Preverite tudi, ali ste v brskalniku Chrome na osebnem računalniku povezani z vašim Googlovim računom. Morate biti.
 • 8. V aplikaciji Oddaljeno namizje za Chrome pritisnite na svoj osebni računalnik oziroma na njegovo izbrano ime ter vnesite kodo PIN, ki ste jo prej izbrali, in za tem pritisnite na napis »POVEZOVANJE«.
 • 9. Če je bilo vse v redu, bi se vam morala na zaslonu mobilne naprave prikazati slika, ki je trenutno na vašem osebnem računalniku. Prek zaslona na mobilni napravi nato lahko z drsanjem prsta enostavno premikate kurzor miške in z njim poganjate aplikacije, ki jih imate na osebnem računalniku oziroma na splošno upravljate svoj osebni računalnik.
 •  

  Seveda morate imeti za to, da boste lahko upravljali svoj osebni računalnik na daljavo prek mobilne naprave, osebni računalnik vklopljen. Kar vam je verjetno jasno.

  Da bo sama uporabniška izkušnja upravljanja osebnega računalnika na daljavo dobra, je seveda potrebno, da imate zadovoljivo hitro internetno povezavo tako na mobilni napravi kot na osebnem računalniku. Ne morete pričakovati, da bi se nek video z vašega osebnega računalnika hitro predvajal na vaši mobilni napravi ob slabi internetni povezavi.

  Zgornji način povezovanja mobilne naprave in osebnega računalnika lahko uporabite tudi v primerih, ko vam na osebnem računalniku kaj ne bo delovalo. Takrat se lahko neka druga oseba, ki ima rešitev za vaš problem, poveže na vaš računalnik in vam ga reši.

  Vira: remotedesktop.google.com, chrome.google.com, play.google.com.

  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  28. februar 2018
  3899
  28. februar 2018
  Kako z mobitelom brskati po svojem osebnem računalniku?
  iOS, Android