Imate radi december? Katere aplikacije vam ga lahko pomagajo preživeti ali še polepšati

Renata Anžič Trtnik 4. december 2020 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/december-renata-DEC20-hero.jpg

V zvezi z decembrskimi prazniki se delimo na dve vrsti ljudi: tiste, ki smo bili v katerem od preteklih življenj srake in se nam zmeša ob vsej bleščavi kiča, ki napolni trgovske police že novembra, in pa tiste, ki so v sorodu s čemernim Grinchem, najbolj znanim sovražnikom božiča. Tu je nekaj aplikacij za tiste, ki že komaj čakajo na ta čas, in tiste, ki bi ga najraje prespali.

Za ljubitelje decembrskih praznikov:

Santa Tracker and Status Checker (za Android in iOS)

Ta res simpatična aplikacija ima tri funkcije, s katerimi otroci lahko spremljajo, kje je Božiček:

1. Sledite lokaciji ‒ Lokaciji Božička lahko sledite z zemljevidom v realnem času, ki prikazuje njegovo oddaljenost od vašega doma. 24. decembra lahko opazujete, kako s sanmi potuje po svetu in raznaša darila.

2. Odštevanje do božiča ‒ Opazujte, kako hitro (ali pa počasi) se bližamo 25. decembru. Kaže vam, kolikokrat greste še spat do takrat, ko bo nastopil čas veselja in, če ste bili pridni, tudi obdarovanja.

3. Preverjanje Božičkovega »statusa« ‒ Poglejte, kaj počne Božiček vsak dan, tudi to, koliko piškotov je pojedel med potovanjem in koliko mleka je spil v domovih, kamor je odnesel darila.

Christmas List (za Android in iOS)

Christmas List je odlična aplikacija, ki jo uporabljate kot božični seznam z idejami za darila, kandidati za obdarovanje, spremljate lahko izdatke in vodite evidenco, kaj ste oziroma bi kupili za vsakega člana vaše družine ali prijatelje, koliko ste potrošili ... Tako porabite manj časa za premišljevanje, s čim bi nekoga obdarili, saj si ideje lahko vnašate sproti in čez celo leto, da ne boste v stresu zadnji trenutek. V skupino lahko povežete tudi druge člane družine (npr. babice in dedke, strice in tete ...), da komu pomagate z idejami in da se ne bi zgodilo, da bi kdo dobil podobni ali celo enaki darili. K idejam lahko dodate opombe, kje izdelek prodajajo, povezavo do spletne trgovine, fotografijo izdelka, opomnik za znižanje cen ... Sledite izbranim darilom, tako da jih razvrstite v mape: opravila, nakup, dostava, prejeto, zavito.

ElfYourself (za Android in iOS)

Postanite škrati! Prelevite se v prave Božičkove pomočnike, ki sami ali v družbi do pet škratov odplešete škratji ples. Če iščete praznično aplikacijo, ob kateri se lahko zabava cela družina, ste jo našli. Preprosta in ljubka aplikacija že 14 let ostaja v samem vrhu in dopolnjuje nabor videov in stilov plesa, ki si jih izberete. Vse, kar morate še storiti, je dodati fotografijo obraza in video bo aplikacija samodejno zmontirala. Posnetek lahko skupaj z voščilom delite na družabnih omrežjih ali pošljete kot sporočilo. Pssst, v svetu škratov je vse mogoče, zato bodo škratji ples odlično odplesali tudi tisti z dvema levima nogama.

In še za »ljubitelje« decembrskih praznikov:

 

How The Grinch Stole Christmas! – Dr. Seuss (za Android in iOS)

Brez ciničnega godrnjača Grincha božič ni popoln, zdaj pa se je ta hudobna zelena spaka zavlekla še v vaš mobilnik in tablico – vse, da bi le uničil Božič! V aplikaciji si lahko izberete enega od načinov, kako bi želeli uživati v zgodbi (»Read To Me«, »Read To Myself« in »Autoplay. Klasika dr. Seussa oživi z igrivo interaktivnostjo, čudovitimi animacijami in zabavnimi aktivnostmi. Dotaknite se in povlecite, pa boste v knjigi našli igriva presenečenja in na vsaki strani skrite zvezde, ki bodo razkrile zabavne dejavnosti. Otrokom bo všeč in zelo bodo uživali v tej čudoviti zgodbi.

Dr. Seuss Camera – The Grinch Edition (za iOS)

Spremenite se v Grincha in druge like ter jih pošljite kot voščilnice družini in prijateljem. Fotografirajte se s Seussovimi liki ali se odločite, da postanete Grinch, njegov zvesti prijatelj Max ali celo mala Cindy-Lou Who. Voščilnice opremite s komičnimi in barvitimi žigi, obrobami in besedilom ter jih delite prek Facebooka, Instagrama, v sporočilih, po elektronski pošti, na Twitterju ...

Ali ste vedeli?

 • Dr. Seuss si je nadel naziv, ker si je njegov oče vedno želel za sina, da bi ta postal zdravnik. To ni postal, je pa prvi pisatelj, ki je dobil Pulitzerjevo nagrado za pisanje otroških knjig.
 • Pisatelj Theodor Seuss Geisel, bolj znan kot dr. Seuss, ima tudi svojo zvezdo na znamenitem holivudskem bulevarju slavnih.
 • Pisatelj je v samem vrhu svetovne priljubljenosti, saj je prodanih prek 600 milijonov izvodov njegovih knjig, prevedenih v prek 40 jezikov. Po njegovih delih so posneli nekaj filmov, muzikalov, risank, serij.
 • Seuss je začel pisati otroške knjige zato, ker je bilo to eno redkih kreativnih področij, ki mu jih pogodba z njegovim tedanjim delodajalcem ni prepovedovala. Poleg tega je s tem pomagal spodbujati otroke, ki so imeli težave z branjem, da bi raje brali.
 • Kar 27-krat so založniki zavrnili njegovo prvo delo!

 • V Telekomovem DKinu boste našli kar nekaj animiranih ali običajnih otroških filmov, primernih za praznični čas: Božičkov vajenec, Božiček, Čarobno srebro, Elf Man, Jelenček Niko, Čarli reši božič, Gašper in Petra: Čudoviti božič, Čarobna zima v Mumindolu, Arthur Božiček ...

  Preberite še:

 • Kaj bi danes kuhali? Poiščite recept v priljubljenih aplikacijah
 • »Šport«, ki ni samo za stare mame
 • Otroci in igrice – kaj jim ponuditi, da bo hkrati zabavno in poučno?

 • Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  4. december 2020
  5490
  4. december 2020
  Imate radi december? Katere aplikacije vam ga lahko pomagajo preživeti ali še polepšati
  iOS, Android