Keeply, skriti kotiček na vašem iPhone-u

Alenka Selčan 31. januar 2014
/PublishingImages/keeply-hero.jpg

Ste se že kdaj znašli v situaciji, da ste svojim prijateljem kazali fotografije, ki ste jih posneli na zadnjem praznovanju rojstnega dne in ob tem popolnoma pozabili, da je med njimi tudi tista, malce nespodobna, ki je ne želite deliti z nikomer, a je hkrati nočete izbrisati s svojega mobitela?

Skorajda ni osebe, ki ne bi želela nekaterih stvari obdržati le zase. Ne gre le za grešna dejanja, ki jih želimo prikriti. Tu so zamisli, ki še niso zrele za deljenje z drugimi, načrti za presenečenje, ki ga kanimo prirediti svojim dragim in nenazadnje gesla, plačilne kartice in podobno. Nekdaj smo zasebne stvari beležili v skrivni zvežčič, kasneje v zaklenjeno datoteko na osebnem računalniku, danes, v dobi pametne tehnologije, pa je za najbolj zasebne informacije najprimerejši pametni mobitel, ki nas spremlja na vsakem koraku. Pa mu lahko res mirne duše zaupamo vse, ne da bi ob tem tvegali, da bi na podatke naletel naš partner, sestra, ali bognedaj, mama? Svojim bližnjim večkrat dopuščamo, da uporabijo naš mobitel, pa čeprav le zato, da z njim pokličejo svojega, ki so ga založili nekje v stanovanju. Le zaupanje je tisto, ki našo zasebnost varuje pred vdorom.

 

Uporabniki iPhona, ki si na svojem mobitelu želijo ustvariti prostor, namenjen le njihovim očem, se bodo bržkone razveselili novice o novi aplikaciji Keeply, ki skrbi ravno za to. Hitro dostopen, a še vedno dobro varovan skrivni kotiček, ki ga ustvarja Keeply, je razdeljen na več predalov, v katerih lahko hranimo fotografije, video posnetke, osebne podatke in druge zapiske. Aplikacija omogoča tudi hiter vstop v družbena omrežja in podobne spletne strani, saj lahko vsa gesla shranimo prav tu.

Brezplačna različica dopušča prostor tridesetim skrivnostnim fotografijam ali videoposnetkom, za slab Evro pa bo takih posnetkov lahko neomejeno. Podobno velja tudi za druge podatke. Plačljivo različico ščiti tudi lažno geslo; vsakega vsiljivca, ki bo poskušal vstopiti v tuj iPhone, bo v trenutku vpisa napačnega gesla nemudoma posnela sprednja kamera.

Pravite, da vas bolj od tovrstnih predrznežev skrbijo hekerji in zlovešče, zasebnih podatkov željne korporacije? Brez skrbi. Tudi način shranjevanja podatkov je prednost, s katero se lahko pohvali ta aplikacija. Podatki, ki jih hrani Keeply, ne plujejo po nevarnih vodah interneta, se ne nalagajo na nikakršen strežnik, niti se ne kopičijo v kakem sumljivem oblaku, temveč ostajajo varno zasidrani le na vašem iPhonu.

Skrivnost je ena od najzvestejših človekovih spremljevalk. Z aplikacijo Keeply jo bo lažje varovati tudi na iPhonu, upajmo pa, da se bodo njeni ustvarjalci kmalu odločili narediti še različico za naprave Android.

inappshrimp.com/keeply

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
31. januar 2014
1950
8. september 2014
Keeply, skriti kotiček na vašem iPhone-u
iOS