Kmalu Qualcomm dvojedrni 1,5 GHz Snapdragon procesorji

Jan Ferme 24. september 2013

Procesorje najdemo v vseh elektronskih napravah, ki zmorejo preračunavati enice in ničle, posledično v vseh naših mobitelih. V najbolj zmogljivih mobitelih, kot sta HTC Desire in Samsung Galaxy S, že zdaj tiktaka nadvse zmogljiv procesor takta 1 GHz, ki je brez problema kos zahtevnim nalogam, kot je snemanje 720p HD videa.

Qualcomm je najavil, da naj bi v zadnji četrtini letošnjega leta na trg poslal dvojedrni 1,5 GHz Snapdragon procesor z oznako QSD8672. Ta novi procesor naj bi po besedah podpredsednika Marka Frankela našel dom v pametnih mobitelih najvišjega razreda, nizko cenovnih prenosnikih in tabličnih računalnikih.

Čeprav večina od teh naprav najverjetneje ne bo ugledala trgovinskih polic vsaj do prve četrtine leta 2011, so najbolj drzne napovedi Qualcomma, da naj bi proizvajalci računalniške opreme poslali prve naprave na trg že okoli božiča 2010.

Procesor QSD8672 bo izdelan v 45 nm tehnologiji in vsako jedro bo imelo svojo voltažo, kar pomeni, da bosta jedri lahko imeli različni frekvenci, kar bo pomagalo pri daljši avtonomiji baterije in samem delovanju naprave.  Podprto bo predvajanje 1080p videa, DDR2, DDR3 in HDMI izhod.

Upam, da ga vidimo čim prej v pametnih mobitelih visokega razreda, saj bo to pospešilo razvoj OS-ev, kompleksnost aplikacij in še marsičesa drugega.Vir
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
652
24. september 2013
Kmalu Qualcomm dvojedrni 1,5 GHz Snapdragon procesorji