Lahko ti podarim samo ljubezen

Alenka Selčan 14. februar 2014
/PublishingImages/shutterball-hero.jpg

Marsikdo bi z refrenom nekdanje pop uspešnice pritrdil, da tudi na Valentinovo ljubezen povsem zadostuje, a bodimo pošteni - takih je v zlati dobi potrošništva bolj malo. Valentinovo brez darila je za marsikateri par lahko usodno. Tudi najbolj zapriseženi romantiki, ki protestirajo proti komercializaciji tako intimnega praznika, bodo svojemu partnerju za vsak slučaj raje podarili nekaj malega, kot da bi na ta večer tvegali ostati brez ljubezni.

A tudi tisti, ki svojih čustev ne znajo izraziti drugače kot materialno, naj malce razmislijo o pomenu tega dneva. Če te dni brskamo po spletu, lahko najdemo kup predlogov o valentinovem darilu zanjo in zanj. Pa so predlogi res primerni? Dostikrat gre za predmete, ki nimajo nobene veze z ljubeznijo. Računalniki, računalniške igrice, zvočniki, pametni mobiteli in podobni gadgeti, kot jih predlagajo na marsikateri strani za tehnofrike, so primernejše darilo za kako drugo priložnost - razen, če gre na primer za HTC Desire.

 

Če se je za valentinovo res treba obdarovati, bi bilo ne glede na vrednost darila bolje slediti rdeči niti tega praznika. Čeprav je že nekoliko pozno za nakup tovrstnih gadgetov, ti bo morda kateri od naslednjih predlogov dal zamisel, kako začiniti dan ljubezni.

Si sveže zaljubljen(a) in želiš ovekovečiti svojo ljubezen na ta prisrčen dan? Povabi svojo simpatijo na izlet v neznano. Na posebno lepem mestu, kjer bosta povsem sama, iz žepa potegni napravico ShutterBall - darilce, s katerim bo lažje posneti serijo selfie fotografij vročih poljubčkov, ki bodo sledili takoj zatem.

Se ti zdijo poljub, vrtnica in romantična večerja v dvoje premalo, saj je vse to zgolj ponovitev že prejšnjih zmenkov? Ker ti očitno ustreza holivudska romantika, bi mogoče svoji ljubljeni osebi želel(a) podariti nakit. Če to še ni prstan, ki obljublja zvestobo na veke vekomaj, je to lahko obesek s QR-kodo, ki vodi do skritega ljubezenskega sporočila.

 

Imaš pretanko denarnico za nakup takšne bižuterije? Ne skrbi, tudi na voščilnico natiskana QR-koda bo dovolj, da očara ljubljeno osebo – a le, če bo sporočilo, do katerega bo pripeljala, res iskreno. Potrudi se, morda pa najdeš v sebi poeta, za katerega sploh nisi vedel(a), da obstaja.

Posesivnost je lahko nadvse nadležna stvar, ki lahko odžene še tako iskreno ljubezen. Če tudi sam spadaš med bolj ljubosumne tipe, se ti bo pametni nederček japonskega proizvajalca Ravijour zdel kar dobra ideja za darilo. Gre za nederček, ki ga odpre le resnična ljubezen. Odpre le srčnemu izbrancu ženske, ki ga nosi, saj zaznava njeno stopnjo katekolamina, hormona, ki zaljubljenim pospeši srčni utrip.

 

Zanimiva stvar, ampak kaj se zgodi, če bo nederček tvoje drage navkljub tvoji vroči ljubezni ostal zaprt? No, za razmislek imaš še kar nekaj časa, saj gre le za koncept, pravi nederček pa bo na voljo bržkone šele za naslednji praznik ljubezni. Dotlej imaš dovolj časa, da jo drugače prepričaš, da si pravi moški zanjo, zato naj ne bo le Valentinovo tisti dan, ko ji daš vedeti, da je kraljica tvojega srca.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
14. februar 2014
1961
14. februar 2014
Lahko ti podarim samo ljubezen
Android, BlackBerry OS, iOS, Windows Phone 8