Lastno zvonenje in Windows Phone 7

Tilen Žagar 24. september 2013
/PublishingImages/Mango_ringtone_Zune.jpg

Tisto zvonenje, ki ga na Microsoftovih prestižnih pametnih telefonih leta 2011 še ni, se pa lahko z njim zabavamo na pol in več desetletja starih Nokiah z rumeno-zelenimi zasloni. Zakaj je ta dokaj osnovna funkcija izostala tako iz prve različice WP7 kot nadgradnje NoDo mi je, priznam, manjša uganka. Sodeč po pobeglih posnetkih Zuna iz tistih časov se je Microsoft poigraval z idejo kupovanja melodij in zvoncev preko Marketplacea, a se je pravočasno spametoval.

Potem so nekje med vrsticami obljubljali namensko aplikacijo za te namene nekje v začetku leta, pa se zopet ni zgodilo nič. In sedaj so končno povedali par konkretnih tudi na to temo.

Kot vse dobro, kar lahko slišimo o WP7 to poletje, bo tudi na zvonenje treba čakati (vsaj) do jeseni, ko naj bi dočakali Mango. Le ta z vsem novimi APIji in razširitvami omogoča, da zvonenje spreminjamo tudi v svojih aplikacijah, in ko bo Mango enkrat zaživel nam verjeteno ne bo treba dolgo čakati na poplavo "ringtone" aplikacij.

Druga sprememba pa se bo zgodila v Zune aplikaciji na osebnih računalnikih. Tam bomo lahko posnetke označili kot ringtone in ga prenesli na telefon, kjer se bo namesto med glasbo namestil pod zvonenja. Bo pa treba paziti na štiri omejitve:

  • posnetek mora biti krajši od 39 sekund,
  • velikost posnetka mora biti manjša kot 1 MB,
  • posnet mora biti v formatu MP3 ali WMA,
  • ne sme biti avtorsko zaščiten (DRM free).

Mango bo seveda prinesel mnogo ostalih, za sam sistem bolj pomembnih sprememb in novosti (večopravilnost, nov brsklanik, novosti v Bingu ...) ampak ravno "malenkosti" kot je ta naredijo telefon zares tvoj in roko na srce, eno leto je (pre)dolgo čakanje za tale posnetek ko te kliče šef ...

vir: Windows Phone Blog

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1736
24. september 2013
Lastno zvonenje in Windows Phone 7
Windows Phone 7