Lenovo izdelal zelo poseben igričarski mobitel

Tehnik 13. april 2021 Čas branja članka: 6 min
/PublishingImages/lenovo-mobi-kavcic-apr21-hero.jpg

Lenovo je ljubiteljem videoiger ponudl sila zanimiv mobitel, ki je v nekaterih pogledih zares poseben. Govora je o modelu Lenovo Legion Phone Duel 2. V tem članku si bomo Lenovovega novinca nekoliko pobliže pogledali.

Videoigre lahko igramo na vsakem pametnem mobitelu. A kako dobro oziroma kakovostno? To pa je že drugo vprašanje. Nekateri pametni mobiteli enostavno niso dovolj zmogljivi, da bi gladko poganjali strojno zahtevnejše videoigre. Nekateri imajo tudi preslab zaslon, preveliko segrevanje in še kaj bi se našlo. Sodeč po tem, kar je Lenovo zapisal o svojem novem igričarskem mobitelu, se novinec odlično obnese pri igranju.

Lenovo Legion Phone Duel 2 ima precej vpadljiv dizajn, ki nam takoj pove, da gre za drugačen mobitel. Na sprednji strani je ta mobitel sicer dokaj podoben večini drugih, ki so v prodaji, zadaj pa je precej drugačen. Na sredi zadaj ima nekoliko bolj izbočen del, v kateremu se med drugim nahajata tudi dve kameri. Zaradi dizajna na zadnjem delu lahko pričakujemo, da ta mobitel lepo paše v roke med igranjem.

Na zunanjem delu mobitela Lenovo Legion Phone Duel 2 se nahaja osem virtualnih tipk, namenjenih igranju. Nekateri uporabniki bodo sicer verjetno pogrešali klasične tipke. Vseeno pa verjamemo, da se tudi virtualne dobro obnesejo.

 

Igre pri mobitelu Lenovo Legion Phone Duel 2 se prikazujejo na 6,92-palčnem AMOLED-zaslonu z ločljivostjo 2460 x 1080 slikovnih točk. Zaslon se ponaša s frekvenco osveževanja kar 144 Hz. Visoka frekvenca osveževanja je seveda dobrodošla pri videoigrah, saj so ob višji frekvenci videti lepše. 144 Hz bi moralo zadostovati za odlično izkušnjo.

Nič kaj prijetno ni, če se nam med igranjem videoiger na mobitelu izprazni baterija. Prav zato je pomembno, da je ta dovolj velika. Lenovo Legion Phone Duel 2 ima za razliko od velike večine mobitelov na trgu vgrajeni kar dve bateriji. Vsaka ima po 2750 mAh, kar skupaj nanese 5500 mAh. Lenovov igričarski novinec tako ponuja precej energije za poganjanje videoiger.

Bateriji sta pametno postavljeni. Ena je na levem, druga pa na desnem delu naprave. Takšna postavitev omogoča večjo uravnoteženost mobitela med držanjem. Za polnjenje baterij mobitela Lenovo Legion Phone Duel 2 lahko uporabite kar dva kabla. Torej v napravo vstavite dva kabla. Skupna hitrost polnjenja pa je ob uporabi posebnega adapterja zares izjemna (90 W).

 

Za hlajenje je pri Lenovu Legion Phone Duel 2 dobro poskrbljeno. Da mobitelu med igranjem videoiger ni tako zelo 'vroče', ima med drugim vgrajena celo dva ventilatorja.

Lenovo Legion Phone Duel 2 ima na zadnjem delu dve kameri, eno s 64 MP in eno s 16 MP. A bolj kot ti dve kameri se nam zdi zanimiva stranska kamera (če ga držimo vertikalno). Ta je skrita v notranjosti, prikaže pa se, ko jo uporabnik potrebuje. Doslej smo sicer videli že kar nekaj mobitelov s kamero, ki prileze iz notranjosti. Za razliko od tega Lenovovega pa imajo ti kamero navadno postavljeno na drugem mestu.

 

Lenovo Legion Phone Duel 2 ima poleg naštetega tudi vrhunski čip Qualcomm Snapdragon 888 5G, kar do 18 GB RAM pomnilnika, do 512 GB internega spomina in dobre vibracije med igranjem.

Ta igričarski mobitel lahko pričakujemo v prodaji v aprilu. Najprej na Kitajskem. V Evropi bi utegnil priti v prodajo enkrat v maju.

Če radi igrate videoigre, naj vas na tem mestu povabimo k uporabi naše nove programske opcije NEO Igre. Več o njej preberite tukaj.

Specifikacije mobitela Legion Phone Duel 2:

 • Zaslon: 6,92-palčni AMOLED z ločljivostjo 2460 x 1080 slikovnih točk, frekvenco osveževanja 144 Hz in maksimalnih 1300 nitov
 • Čip: Qualcomm Snapdragon 888 5G
 • RAM: 12 GB/16 GB/18 GB LPDDR5
 • Interni spomin: 256 GB/512 GB UFS3.1
 • Zadnji kameri: ena ima 64 MP, f/1.9 in kot 82˚, druga ima 16 MP, f/2.2 in kot 123˚
 • Stranska kamera: 44 MP, f/2.0, kot 84˚
 • Bateriji: dve po 2750 mAh (do 90 W hitro polnjenje)
 • Dimenzije: 176 mm x 78, 5 mm x 9,9 mm (12,56 mm na sredini)
 • Teža: 259 g
 • Operacijski sistem: ZUI 12.5 (Android 11)
 • Vir: lenovo.com .

  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  13. april 2021
  5624
  13. april 2021
  Lenovo izdelal zelo poseben igričarski mobitel
  Android