Lenovo povedal več o izjemnem prepogljivem prenosniku ThinkPad X1 Fold

Tehnik 13. januar 2020 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/lenovo-flip-kavcic-jan20-hero.jpg

Lenovo je podal več informacij o svojem prvem prepogljivem prenosniku, ki sliši na ime ThinkPad X1 Fold. O tej izjemni in hkrati tudi revolucionarni napravi je sedaj podal številne informacije.

ThinkPad X1 Fold navdušuje z zunanjo podobo in funkcionalnostmi. Bistvena značilnost je, da se njegov zaslon prepogiba. Novinca lahko tako uporabnik postavi v različne položaje in ga uporablja na različne načine. Lahko ga raztegne in uporablja kot tablico. Lahko ga postavi v obliko prenosnika in spodnjo polovico zaslona koristi za eno aplikacijo, zgornjo pa za drugo. V tej postavitvi lahko na ThinkPad X1 Fold namesti tudi tipkovnico, tako da naprava izgleda kot čisto klasični prenosnik. ThinkPad X1 Fold lahko uporabnik postavi tudi na stojalo oziroma v pokončni položaj. Na napravo lahko priklopi tudi tipkovnico klasične velikosti, miško ali pa še en dodaten zaslon, možna pa je tudi uporaba pisala Active Pen. Možnosti je torej ogromno.

 

ThinkPad X1 Fold ima 13,3-palčni OLED-zaslon, ki zagotavlja, da naprava ni prevelika. Novinec je težak nekaj manj kot en kilogram. Prihaja z operacijskima sistemoma Windows 10 in Windows 10X. Pričakovati je, da bo verzija z OS Windows 10 na voljo v sredini letošnjega leta. Cena te verzije naj bi po pričakovanjih znašala 2.499 dolarjev. Verzija z OS Windows 10X bo na voljo kasneje. Kdaj točno, Lenovo še ni razkril.

Vira: news.lenovo.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
13. januar 2020
4987
14. januar 2020
Lenovo povedal več o izjemnem prepogljivem prenosniku ThinkPad X1 Fold